Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2016, 13:05
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Od vizuálne dokonalého Ghost in the Shell s očarujúcou Scarlett Johansson v prvom traileri neodtrhnete oči

FILMY A SERIÁLY SCARLETT JOHANSSON
Uložiť Uložené

Čakanie na plnohodnotnú upútavku sa vyplatilo.

Žáner science fiction je v dnešnej dobe populárny, čo dokazujú neustále pribúdajúce trailery na novinky a rozrastajúce sa komiksové vesmíry od Marvelu či DC. Pripomína to aj fakt, že v kinách momentálne vládne Doctor Strange a taktiež nás ohúril projekt s názvom Arrival od režiséra Denisa Villeneuva. Pre nadšencov futuristických filmových svetov je dnešok špeciálnym dňom, keďže sme sa po viacerých krátkych upútavkach pre Ghost in the Shell dočkali aj plnohodnotného traileru. Ten nám po vizuálnej stránke vyrazil dych a pripomenul nám, že si budeme musieť ešte pár mesiacov počkať. A že to bude dlhé čakanie.

Snímka je taktiež komiksovou adaptáciou. Líši sa však tým, že jej originál pochádza z Japonska. Aby sme boli presnejší, ide o mangu z roku 1989, ktorá sa stala obrovským hitom a o jedno z jej spracovaní sa pokúsil aj tvorca Mamoru Oshii. O ňom a jeho animovanej variácii tohto príbehu sme si čo-to povedali v našom minulom článku. Nuž, posunuli sme sa o pár rokov dopredu a už v marci nás čaká verzia s očarujúcou Scarlett Johansson, ktorá bude pod vedením talentovaného režiséra Ruperta Sandersa (Snow White and the Huntsman) viesť špeciálnu jednotku Section 9 zaoberajúcou sa pátraním a zneškodňovaním najnebezpečnejších kriminálnikov. Jej postava je napol človekom a napol kyborgom, čo jej zrejme prácu niekoľkokrát skomplikuje. Denná rutina sa zmení v momente, kedy sa na scéne objaví tajomný hacker s cieľom vymazať z povrchu sveta celú umelú inteligenciu. 

Ostáva nám len dúfať, že bude príbeh aspoň podobne kvalitný ako jeho CGI a nenastane podobný problém ako pri filme Jupiter Ascending od bratov sestier Wachowskich. S akčnými a okulahodiacimi ukážkami sme zatiaľ nadmieru spokojní a dúfame, že nebudeme sklamaní. Okrem Scarlett uvidíme aj Michaela Pitta (Last Days), Juliette Binoche (Godzilla), Michaela Wincotta (Westworld) či Kaori Momoi (Memoirs of a Geisha). Premiéra je stanovená na 30. marec 2017. Ako na vás trailer pôsobí? Dajte nám vedieť v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia