Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2016, 2:03
Čas čítania 0:00
Marek R.

Žijeme v ére Lionela Messiho. Argetínsky klenot strelil už svoj jubilejný 500. gól v drese Barcelony

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po zápase ho súper nešetril slovami chvály.

V júni oslavoval Lionel Messi svoje 29. narodeniny a je to tak už viac ako desať rokov, čo si užívame hru tohto kúzelníka. Dlhé roky je považovaný za najefektívnejšieho zakončovateľa, najlepšieho dribléra a vďaka posledným približne trom sezónam ho už môžeme považovať aj za najlepšieho tvorcu hry. Naposledy sme sa pozreli na jeho 29 neskutočných gólov, no dalo by sa toho povyberať oveľa viac, keďže okrem iného je Messi aj gólová mašina a vo včerajšom zápase si pripísal významné jubileum.

Cennú výhru proti Seville 1:2 režíroval gólom a asistenciou a tento presný zásah bol už jeho 500. v drese Barcelony (vrátane priateľských zápasov). Potreboval k tomu len 592 zápasov, čo sú čísla, ktoré by Messimu závideli napríklad aj takí hokejisti. Hoci sa Messi čoraz viac sťahuje do zálohy a snaží sa nahradiť jednak Xaviho, ale aj zraneného Iniestu, jeho štatistikám to nijako neuškodilo a je naozaj neskutočné, čo všetko tento argentínsky klenot dokáže. Nám nezostáva nič iné, len si vychutnávať jeho majstrovstvo, kým ho tu máme na európskych trávnikoch, keďže v dnešnom futbale je úplne inde ako konkurencia a aj v budúcnosti bude náročné nájsť hráča, ktorý by sa vyrovnal jeho kvalitám. A hoci sa jeho včerajší súper spamätáva z prehry, aj napriek tomu na Messiho nešetrili chválou.

prezident FC Sevilla: "Barcelona vyhrala vďaka Messimu, bez neho sú úplne iný tím."

Sampaoli, tréner FC Sevilla: "Mali by sa udeľovať dve Zlaté lopty. Jedna pre Messiho a druhá pre zvyšných hráčov."

Vitolo, hráč FC Sevilla: "Messi je najlepší hráč histórie a vie, ako diktovať tempo hry. V prvom polčase sme ho výborne pressovali, ale v tom druhom bol rozdielovým hráčom."

Messiho 500. gól v drese Barcelony


Domov
Zdieľať
Diskusia