Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2016, 12:45
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Invázia ako z najhoršej nočnej mory. Ženin dom zaplnili tisíce pavúkov, ktoré utiekli zo zaplaveného jazera

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Arachnofobici do Austrálie vraj nechodia.

Austrálsky štát Nový Južný Wales je už niekoľko rokov domovom ženy menom Kathy Holmes. Kathy doteraz nemala väčšie problémy s otravným austrálskym hmyzom a ďalšími nebezpečnými živočíchmi, avšak všetko sa jej to vrátilo aj s úrokmi, keď sa tri roky prázdne jazero neďaleko jej domu zaplnilo vodou a jeho obyvatelia sa presťahovali k nej. Nebolo ich zopár, nebolo ich dokonca ani niekoľko desiatok, ale pavúkov z čeľade strehúňovité boli doslova tisícky. Miestni obyvatelia si vraj musia dávať pozor aj na to, kde si sadnú, pretože preľaknuté pavúky utekajúce z dosiaľ vyschnutého jazera si dokážu nájsť útočisko úplne všade.

Kathy opisovala svoje zážitky s malými potvorami tak, že sa jej po stenách izieb premávali stovky z nich a aj keď množstvo postupne pozabíjala, v tejto vojne nemala žiadnu väčšiu šancu. Austrálčanom z postihnutej oblasti zostáva iba veriť, že to pavúky vzdajú a vrátia sa späť do jazera a jeho okolia, lebo v prípade, že sa im nebude chcieť opustiť ľudské príbytky, by mohla nastať krízová situácia. Odhady hovoria o tom, že v okruhu niekoľkých kilometrov okolo jazera sa momentálne pohybuje až pár miliónov pavúkov a ak by to takto malo pokračovať, v domoch ako ten patriaci Kathy by sa prakticky nedalo žiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia