Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2016, 17:46
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple vie, kde je najlepšia kvalita. OLED displeje pre nový MacBook Pro a jeho Touch Bar vyrába Samsung

TECH APPLE SAMSUNG
Uložiť Uložené

Biznis nepokazili ani súdne ťahanice kvôli patentom.

Ak niekto pochyboval o tom, že sa kalifornský gigant postupom času oslobodí od niekoľkoročného obchodného partnerstva so spoločnosťou Samsung, ktorá preňho na spotrebiteľskom trhu zároveň predstavuje úhlavného konkurenta, tak mal zrejme pravdu. Po vyradení juhokórejského výrobcu zo zoznamu dodávateľov čipsetu A10 zostali všetky príležitosti ďalšiemu významnému výrobcovi čipsetov, taiwanskej spoločnosti TSMC, a preto si viacero analytikov myslelo, že nastal začiatok konca spolupráce medzi dvomi gigantmi, ktorí sa už nejedenkrát ponaťahovali pred súdom. Čerstvé informácie z technologických kuloárov však hovoria o opaku - Samsung vyrába moderné OLED displeje pre ďalší strategický produkt s logom nahryznutého jabĺčka. Dvoch kohútov teda od obrovského biznisu neodradila ani často smutná a často opakovaná história.

Len pred pár dňami predstavený MacBook Pro má v hardvérovej výbave druhý displej, tentokrát však nie na zobrazovanie virtuálneho obsahu, ale ako flexibilnú náhradu za funkčné klávesy vrátane tlačidla Escape. A nielen to. Takáto funkcionalita otvára vývojárom aplikácií aj nové možnosti, prostredníctvom ktorých môžu pri tvorbe softvéru zakomponovať ďalšie, tentokrát dotykové ovládacie prvky (zobrazovanie ponuky rýchleho nastavenia, najpoužívanejších nástrojov či dokonca emoji) a tak zjednodušiť ovládanie, čím sa zároveň zlepšia aj naše celkové používateľské skúsenosti.

Apple vie, kde je najlepšia kvalita. OLED displeje pre nový MacBook Pro a jeho Touch Bar vyrába Samsung
Zdroj: Apple

Môžeme preto s pomerne veľkou pravdepodobnosťou predpokladať, že Samsung bude medzi hlavnými dodávateľmi figurovať aj po predstavení iPhone 8 vrátane iPhone 8 Plus, respektíve ďalších možných prevedení. Osmičky majú totiž dostať OLED panel, ktorý nahradí zaužívanú IPS LCD technológiu, a v jeho produkcii si juhokórejský gigant bez akýchkoľvek debát drží prvenstvo. Ten ho už roky kvôli nemalým výhodám používa vo svojich inteligentných mobilných telefónoch a ďalších elektronických produktoch. 

Domov
Zdieľať
Diskusia