Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2016, 17:16
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Američania zadržali 2 tony kokaínu za 70 miliónov dolárov v modernej ponorke. Pašeráci ju preto chceli rýchlo potopiť

ZAUJÍMAVOSTI DROGY KOKAÍN
Uložiť Uložené

Spôsoby pašeráctva prechádzajú obmenami.

Pobrežná hliadka Spojených štátov amerických nikdy nespí, o čom sa neustále presvedčujú pašeráci drog. Len pred pár dňami sa práve príslušníci tejto organizácie prihovorili verejnosti a hrdo oznámili, že sa im nedávno podarilo zadržať až 2 tony kokaínu v hodnote cez 73 miliónov dolárov, čiže takmer 67 miliónov eur. Nešlo však len o taký obyčajný zásah, pretože spôsoby pašovania drog na americkú pôdu sa v za posledné desaťročia niekoľkonásobne zefektívnili a drogy sa do USA nedokážu dostať obyčajnými lietadlami ako za čias Pabla Escobara.

Američania zadržali 2 tony kokaínu za 70 miliónov dolárov v modernej ponorke. Pašeráci ju preto chceli rýchlo potopiť
Zdroj: youtube - ABC 10 News

Neďaleko pobrežia Mexika sa americkej Pobrežnej hliadke podarilo zachytiť partiu piatich mužov plaviacu sa spoločne s mohutnou ponorkou. Čítaš správne, dve tony kokaínu sa chceli do USA dostať uskladnené v plavidle ponoreného pod vodnou hladinou a nešlo pritom o prvé stretnutie s takouto ponorkou, no azda o to najpamätnejšie a najúspešnejšie. Keď pašeráci zbadali blížiacu sa americkú loď, okamžite sa pokúsili ponorku znefunkčniť a potopiť, aby zabránili Američanom v zabezpečení drog, avšak to sa im nepodarilo a skončili v putách. Okrem tejto najzaujímavejšej protidrogovej akcie na mori sa Pobrežná hliadka pochválila aj rekordným rokom od minulého októbra, počas ktorého zadržali cez 200 ton kokaínu, zatkli až 585 pašerákov a celková hodnota zabezečenej drogy sa vyšplhala na približne 5,6 miliardy dolárov, čo sa už za úspech jednoznačne považovať dá.

Domov
Zdieľať
Diskusia