Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2016, 13:59
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Obrovský úspech pre Slovensko! Dominika Cibulková bojovala na hranici svojich možností a vyhrala prestížny Turnaj majsteriek

ŠPORT DOMINIKA NAVARA CIBULKOVÁ TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Senzačný triumf slovenskej tenistky.

Sezónu ako z ríše snov zažíva slovenská tenistka Dominika Cibulková. Nielenže sa dokázala prebojovať až do šiestich finále a získať hneď tri tituly, ale vybojovala si tiež miestenku na prestížny Turnaj majsteriek v Singapure. A tam doslova žiari. Začiatok turnaja ešte nebol úplne podľa predstáv, zápasy s Halepovou a Kuznecovou však ukázali, že turnajovú "sedmičku" nikdy nemožno odpisovať. Po impozantnom obrate, ktorý 27-ročná Bratislavčanka predviedla včera to platí dvojnásobne. V dnešnom meraní síl ju však čakal poriadne ťažký oriešok, a to v podobe Nemky Angelique Kerberovej. Práve tejto hráčke patrí v svetovom rebríčku prvá priečka a turnajom prechádzala neporazená. Navyše so Slovenkou mala do štartu zápasu aj priaznivejšiu bilanciu, keď vyhrala päť zápasov z deviatich, vrátane výhry v úvodnom kole tohto turnaja. Slovenská tenistka jej teda dnes chcela túto prehru oplatiť. Bez ohľadu na výsledok, už samotná účasť vo finále jej priniesla prinajhoršom posun na šieste miesto v svetovom rebríčku. 

 

#WTAFinals Championship Day! @Angie.Kerber vs @DomiCibulkova

Fotka uverejnená používateľom WTA (@wta),

Už od úvodu bolo vidieť na našej tenistke veľkú chuť po víťazstve. Hrala agresívne a čoskoro sa dostala už do vedenia 3:0. Navyše sa zdalo, ako keby jej dnešnej súperke zväzovala ruky nervozita. Rýchlo sa však dokázala oklepať, dostala sa do tempa a razom to bolo len o gem. Chvíľu sa zdalo, že sa jej aj podarí vyrovnať, v tom momente ale zobrala opraty prvého setu do rúk naša tenistka a po polhodine bolo hotovo. Prvý set teda ovládla Cibulková 6:3.

O napínavé výmeny sme neboli ukrátení ani v druhom dejstve. Omnoho lepšie ho začala Kerberová a už od začiatku druhého setu sa dostala do vedenia, pričom Cibulková jej vždy dokázala zakontrovať. Nemke sa to úspešne darilo až do stavu 3:3. Lenže vtedy Slovenka predviedla niekoľko výborných úderov za sebou a ukradla Kerberovej podanie. Nemka si tak na konzultáciu musela privolať svojho trénera. Nanešťastie pre ňu, nepomohlo to a Cibulková ovládla aj druhú sadu a to v pomere 6:4 a celkovo 2:0 na sety. Dominike Cibulkovej gratulujeme!

 

#WTAFinals

Fotka uverejnená používateľom WTA (@wta),

Domov
Zdieľať
Diskusia