Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2016, 12:38
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Dominika Cibulková je v tejto sezóne nezastaviteľná! Porazila Kuznecovovú a zahrá si už vo finále Turnaja majsteriek

ŠPORT DOMINIKA NAVARA CIBULKOVÁ TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ďalší výborný výsledok slovenskej hráčky.

S našou tenistkou to dlho nevyzeralo na postup do semifinále. Po úvodných dvoch prehrách však prišiel zvrat a víťazstvo 2:0 nad Rumunkou Halepovou, ktoré jej spolu s výhrou Kerberovej nad Keysovou bez straty setu, priniesli toľko vytúžený postup. Ten je zároveň jediným v histórii slovenských tenistov, keďže nikomu z nich sa to pred dnešným dňom nepodarilo. Ešte pred postupom do finále ju však čakala obrovská prekážka v podobe Rusky Svetlany Kuznecovovej. Po tom, ako porazila Radwanskú a následne aj Plíškovú, stala sa vôbec prvou hráčkou s istotou semifinále. Nič na tom nezmenilo ani jej záverečné zlyhanie v skupine, ktoré už však nič neriešilo.

Úvodné dejstvo pre rodáčku z Bratislavy začalo sľubne. Prvý gem zvládla bez väčších problémov, ale následne prišlo 6 neúspešných hier za sebou a strata prvého setu 6:1. Následujúci set sa našťastie pre Slovenku už neniesol v podobnom duchu. Dokázala zabojovať a za stavu 2:2 aj získať aj podanie súperky. Potom však svoje podanie stratila. Rovnaký scénar sa opakoval aj za stavu 4:4 a 5:5. Všetko nakoniec dospelo až do tiebreaku, ktorý zvládla Cibulková v pomere 7:2  a vyrovnala 1:1 na sety.

 

@DomiCibulkova with a beautiful backhand on the run! ‍♀#WTAFinals

Video uverejnené používateľom WTA (@wta),

Po druhom dejstve zamierila ruská hráčka do útrob štadióna v rámci svojho rituálu. Hra bola tak na niekoľko minút prerušená. Každopádne, keď sa vrátila, na kurte už bola len jedna hráčka, a to Dominika Cibulková. Do svojej súperky "bušila" a razom viedla 2:0. V tej chvíli sme však ešte nevedeli, akým spôsobom sa dokáže Kuznecovová vrátiť naspäť do hry. Ďalšie štyri gemy dokázala získať práve ona a so šancami Cibulkovej to začalo vyzerať bledo. Stihla sa však zmobilizovať a zvrátiť priebeh zápasu na svoju stranu. Nakoniec v napínavom závere tretí set ovládla v pomere 6:4 a môže sa tešiť na finále. V ňom si zahrá proti Angelique Kerberovej.

 

Tears of joy #WTAFinals

Fotka uverejnená používateľom WTA (@wta),

Domov
Zdieľať
Diskusia