Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2016, 14:46
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Kultový mimozemský lovec Predator sa vráti v akčnejšom a strašidelnom šate

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Legendárna postava ožije v rukách talentovaného režiséra a scenáristu.

V Hollywoode pravdepodobne razia cestu, že rebootov nie je nikdy dosť. Tento by ale nemusel dopadnúť vôbec zle. Predátor z roku 1987 je klasika, na ktorej mnohí z nás vyrastali. V roku 1990 sa dočkala sequelu, ten však už ani zďaleka tak neoslovil. Vyzbrojený šmejd z vesmíru sa následne objavoval hlavne v mizerných crossoveroch Alien vs. Predator a Aliens vs. Predator: Requiem. V roku 2010 sa Foxovia rozhodli pre reštart. Predators s Adrienom Brodym však dopadol katastrofálne priemerne. V štúdiu si teda zrejme povedali, že s látkou nebudú jednať v rukavičkách. Nového rebootu sa má totiž chopiť talentovaný Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang). Ten si dokonca zahral aj v originálnom Predátorovi, kde taktiež pomáhal so scenárom.

Podľa Blackových slov bude The Predator strašidelná pecka, ktorej nebude cudzí ani nadhľad (prvky čierneho humoru obsahoval už aj originál). Shane Black má s podobným mixom žánrov bohaté skúsenosti. Jeho predchádzajúce filmy dokázali obdivuhodne namiešať komédiu, drámu a napätie. Je však aj pravdou, že The Predator bude jeho prvým skokom do hororových vôd.

Kultový mimozemský lovec Predator sa vráti v akčnejšom a strašidelnom šate
Zdroj: 20th Century Fox

"Myslím, že Predátorské filmy sa vždy jemne odkláňali od klasického sci-fi. Bližšie mali skôr k thrilleru," podotkol Black. "Takže som toho názoru, že nový film by mal byť strašidelný, ale zároveň mu nemal chýbať vtip. A prekvapivosť! Postavy skrátka uvidia veci, ktoré len tak niekde inde neuvidia."

Black tiež poodhalil, že zloženie jednotlivých charakterov bude pestré, tak aby to evokovalo nezabudnuteľné postavy originálu. Nemali by to byť podľa jeho slov "len prázdni drsňáci, ale sympatické postavy, ktorým nie je cudzí vtip a sebairónia." A čerešnička na torte: 20th Century Fox súhlasilo (ešte stále opojené Deadpoolom), že dá projektu zelenú a to s R-kovým ratingom. Shane Black dodal, že producenti vzali na vedomie jeho pripomienky, že táto látka iný rating dostať nemôže (ak nemá byť pre fanúšikov sklamaním).

Kultový mimozemský lovec Predator sa vráti v akčnejšom a strašidelnom šate
Zdroj: 20th Century Fox

"Štúdio bolo veľmi ochotné. Áno, určite je to aj tým, že mali úspech s Deadpoolom. Ale myslím si, že tiež pochopili, že fanúšikovia Predátora zrejme nechcú vidieť horor s PG-13 ratingom."

Zároveň dodal, že produkcia The Predator začne niekedy začiatkom budúceho roka. Obsadenie je zatiaľ vo hviezdach. Už teraz je však jasné, že kozmický lovec lebiek sa dostal do dobrých tvorcovských rúk a má nádej na dôstojný filmový návrat.

Kultový mimozemský lovec Predator sa vráti v akčnejšom a strašidelnom šate
Zdroj: 20th Century Fox
Domov
Zdieľať
Diskusia