Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2016, 19:23
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Škoda chystá úplný nový crossover Polar. Ak bude vyzerať takto, máme sa načo tešiť

TECH FABIA ŠKODA
Uložiť Uložené

Česká automobilka okrem nového Kodiaq či Yetiho chystá ešte menšie SUV, lepšie povedané, crossover.

Nový Kodiaq sa ešte ani nedostal do showroomov a už sa o stošesť špekuluje o ďalšom SUV značky Škoda. Teda lepšie povedané vo veci je malý mestský crossover, o ktorom sa už hovorí relatívne dlho. Jeho pracovní názov zatiaľ znie Polar, nie je však vylúčené, že sa tak nakoniec bude volať aj vo finále. V každom prípade, reč je o vozidle vychádzajúcom zo súčasnej Fabie, už aj to teda napovedá, že škodovka chystá auto, ktorému sa najmä v naších končinách mimoriadne darí. Modulárna platforma MQB a s ňou spojená technika zaručí, že vozidlo by technicky nemalo byť na míle vzdialené od samotnej Fabie, nakoľko však sériový Polar dorazí údajne až v roku 2018, ešte predtým sa dočkáme faceliftu obľúbeného hatchbacku. Ten určite naznačí aj to, akým smerom sa uberie ďalšie SUV značky, jeho možnú podobu ale ukazuje aj známy nezávislý grafik Remco Meulendijk. Ten na svojej stránke, okrem iného, uverejnil počítačový render so skutočne zaujímavým výsledkom.

Vizualizácia kombinuje známe krivky súčasných modelov značky Škoda, vrátane nového SUV Kodiaq, od ktorého si tento počin prevzal aj charakteristické prvky prednej masky. Po bokoch evidujeme výraznú líniu, známu ako Tornado, pričom smerom vzad ide o spleť kriviek klasickej Fabie, najmä pri pohľade na výrazný C-stĺpik. Vzadu nájdeme svetlá na štýl modelov Superb a Kodiaq, nechýba ale ani masívnejší nárazník s početným oplastovaním. To sa nesie celým vozidlom, pochopiteľne tak dotvára terénnejší look. Pravdou ale je, a to či už bude nový Polar vyzerať takto alebo nie, že o vyslovené terénne auto zďaleka nepôjde, dokonca ani označenie SUV si veľmi nezaslúži aj napriek tomu, že bude disponovať vyššou svetlou výškou a ochranným bodykitom. Podľa posledných informácii ale údajne možno tento crossover ani nedostane pohon všetkých štyroch kolies, ak tak, len v tých najvyšších verziách. To by v konečnom dôsledku až takým prekvapením nebolo, keďže i veľký Kodiaq si určite nájde nemalú skupinu zákazníkov, ktorým postačí len predný pohon, nehovoriac o "zdvihnutej Fabii". Polar bude len o čosi väčší ako Fabia, zároveň ale menší než Yeti, čo rovnako naznačuje, že skutočne pôjde len v súčasnosti mimoriadne populárne, "mestu vzdorné" auto. Ak by ale vyzeralo ako tento počítačový výtvor, rozhodne sa bude predávať ako teplé rožky.

Škoda chystá úplný nový crossover Polar. Ak bude vyzerať takto, máme sa načo tešiť
Zdroj: rmcardesign.com
Škoda chystá úplný nový crossover Polar. Ak bude vyzerať takto, máme sa načo tešiť
Zdroj: rmcardesign.com
Domov
Zdieľať
Diskusia