Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2016, 14:33
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Nádherne vyzerajúci fantasy príbeh A Monster Calls odhaľuje ďalšiu emotívnu a vizuálne strhujúcu porciu záberov

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Najnovšie promo sa tentokrát zaobišlo bez jediného slova. O to viac ale dokázalo chytiť za srdce.

Lákavá fantasy snímka s názvom A Monster Calls má zatiaľ všetky predpoklady na to, aby na striebornom plátne sprostredkovala skvelý filmový zážitok. A to nielen vďaka naozaj úchvatnej vizuálnej stránke, ale aj poriadne nabitému obsadeniu pred aj za kamerou, ktorému jasne dominuje burácajúci hlas charizmatického Liama Neesona. Jeho postava Monštra sa nám síce naplno predviedla už v dávnejšom plnohodnotnom traileri, nič to však nemení na skutočnosti, že ide o jedno z najväčších lákadiel celého projektu. Ak teda bažíte po ďalšej porcii úžasných záberov, určite nevynechajte ani toto najnovšie promo video.

Čo sa samotného príbehu týka, ten je adaptáciou rovnomenného, oceňovaného knižného diela od Patricka Nessa a zameria sa na život 12-ročného Conora (Lewis MacDouggal - Pan), ktorý sa snaží zmieriť so smrteľnou chorobou svojej matky (Felicity Jones - The Theory of Everything) či šikanovaním zo strany spolužiakov tým, že uniká do fantastického sveta monštier a rozprávok, kde objavuje príbehy o odvahe, strate a viere. V noci, vždy chvíľku po polnoci, ho totiž navštevuje obrovský hovoriaci starý strom (Neeson), rastúci na kopci za domom. Ten Conorovi postupne vyrozpráva tri starobylé príbehy a naučí ho, že veci často nie sú také, akými sa na prvý pohľad zdajú.

Režíruje talentovaný Španiel Juan Antonio Bayona (The Impossible, The Orphanage, seriál Penny Dreadful), o scenár sa postaral sám autor predlohy a okrem vyššie spomínaných hercov sa vo filme objaví napríklad aj Sigourney Weaver či Toby Kebbell. Americká premiéra je naplánovaná na 6. januára 2017 a naši západní susedia si ju potom budú môcť vychutnať 16. februára. Nám tak momentálne ostáva už iba dúfať, že túto záležitosť uvidíme aj u nás. Viac informácií spolu so staršími ukážkami nájdete tu. Zašli by ste do kina?

Nádherne vyzerajúci fantasy príbeh A Monster Calls odhaľuje ďalšiu emotívnu a vizuálne strhujúcu porciu záberov
Zdroj: Focus Features
Domov
Zdieľať
Diskusia