Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2016, 11:26
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

BBC oznamuje príchod dokumentu Planet Earth 2! Legendárna séria ukáže náš svet v pravom svetle

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

A to všetko za použitia najnovších technológií. Rozhodne sa je na čo tešiť.

Dokumentov týkajúcich sa histórie, vojen, ľudstva, vesmíru, zvierat a ďalších desiatok tém bolo natočených nesmierne množstvo. Poľahky by sme ich mohli zaradiť do troch kategórií, a to do nepodarených kúskov, ktoré nás o veľa vecí neobohatia, potom poznáme zasa klasické výtvory plné krásnych záberov a užitočných informácií a nakoniec tu máme absolútnu špičku známu takmer po celom svete. Do nej by sme veľmi ľahko mohli zaradiť dokumentárny cyklus z dielne britskej BBC s názvom Planet Earth ukazujúci svet v roku 2006. Zahŕňal jedenásť mimoriadne kvalitných dielov preplnených úžasnými zábermi, zaujímavými informáciami a poznatkami či okúzľujúcimi scenériami. Od legendárneho počinu ale uplynulo už niekoľko rokov, a preto nastal čas na vytúžené pokračovanie!

Kdekoľvek na internete sa pozriete na články oznamujúce príchod pokračovania dokumentu, všade uvidíte iba chvály, a to je k dispozícii iba trailer. Úžasné, fascinujúce, prekrásne, neuveriteľné,... Za pár hodín od vydania ho na sociálnych sieťach videli už milióny ľudí. Napríklad na Facebooku cez 16 miliónov používateľov a na YouTube zatiaľ iba niečo  1 000 000, ale videá na Facebooku sa šíria predsa len rýchlejšie. Aby toho nebolo málo, rozprávačom v pôvodnom znení bude opäť Sir David Attenborough a o hudbu sa postará legendárny skladateľ Hans Zimmer!

Nezostáva nám už nič iné iba čakať na výsledok nových techník natáčania a zmenu, akou svet prešiel za 10 rokov. My a tešíme, a čo vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia