Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2016, 14:54
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Hi-tech výbava a žiadne káble. Stoja slúchadlá Samsung Gear IconX za nemalú investíciu? (Recenzia)

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Bezdrôtové audio príslušenstvo pre ľudí s aktívnym životným štýlom.

V obchodoch dnes nájdeme slušný počet slúchadiel fungujúcich prostredníctvom technológie Bluetooth. Nevýhoda však spočíva v tom, že ak ich chceme používať, musíme mať v blízkosti spárovaný smartfón, čo nie je pri takom behaní zrovna ten najlepší nápad. Počas športovania nám iba zbytočne zavadzia a občas vie ukradnúť aj našu pozornosť, kvôli čomu sme potom nesústredení, a to sa môže odraziť na slabšom športovom výkone. Samsung preto priniesol príslušenstvo, s ktorým podobné problémy rozhodne nenastanú

Jeho slúchadlá Gear IconX nemajú vôbec žiadne káble a v útrobách skrývajú technologicky vyspelú výbavu, ktorá premení ovládanie na dokonale intuitívnu záležitosť. Podstatné ale je, že nevyžadujú neustále aktívne bezdrôtové prepojenie s telefónom, pretože disponujú vlastným integrovaným úložiskom o veľkosti 4 gigabajty, lepšie povedané 3,5 GB. Juhokórejský výrobca k nim dodáva i šikovnú krabičku s vlastnou 317 mAh batériou, pričom cez tú prebieha dobíjanie energie v 47 mAh batériách jednotlivých slúchadiel. Plastová konštrukcia obsahuje port na pripojenie microUSB konektora nabíjačky vrátane troch notifikačných LED svetiel, takže vždy vieme, kedy nabíjanie jedného alebo všetkého naraz skončilo.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Po plnom nabití vydržia fungovať so zapnutou Bluetooth konektivitou niečo cez hodinu, bez nej výdrž predĺžite o necelú pol hodinu. Batéria v krabičke, v ktorej musia fyzicky byť, im poskytne energiu na necelé dve nabitia (približne 2 hodiny používania). Kompletné naplnenie batérií trvá takmer tri hodiny a nabitie iba čisto slúchadiel približne hodinu aj 20 minút.

Hi-tech výbava a žiadne káble. Stoja slúchadlá Samsung Gear IconX za nemalú investíciu? (Recenzia)
Hi-tech výbava a žiadne káble. Stoja slúchadlá Samsung Gear IconX za nemalú investíciu? (Recenzia)

Samsung Gear IconX pozostávajú z plastového a gumového materiálu. A keďže im nechýba zvýšená odolnosť, slúchadlá by nemalo poškodiť ani trochu špliechajúcej vody, napríklad počas dažďa. Z konštrukčného hľadiska ide o bežné štuple, ktoré sú však na druhú stranu vybavené pokročilými technológiami. Prítomný infračervený senzor vie sám rozpoznať, kedy si IconX vložíme do uší, takže sa dokážu automaticky zapnúť alebo vypnúť. Akcelerometer dokáže určiť, kedy sa fyzicky pohybujeme a s malou dotykovou plochou zase môžeme pohodlne prepínať piesne, stopnúť prehrávanie alebo regulovať hlasitosť. Oceníte to ale aj pri počúvaní hudby zo smartfónu, kedy ho už nemusíte pracne vyťahovať z vrecka. Stačí jeden, dva dotyky a je po komplikáciách.

Štuple síce nepatria medzi moje obľúbené typy slúchadiel, no počas používania Gear IconX mi absolútne nič neprekážalo. Všetko ukážkovo sedelo, čiže vás neprekvapí žiadne tlačenie a ani neznesiteľné rezanie. Nenaplnili sa dokonca ani obavy, že by mohli počas športovania vypadávať z uší. Z konštrukcie trčí malý výbežok, vďaka ktorému si ich naozaj jednoducho zaistíte. Balenie navyše obsahuje dve alternatívne veľkosti vymeniteľných štupľov a vymeniteľných výbežkov. Existuje teda iba malá pravdepodobnosť straty. A ak by sa niečo také predsa len stalo, vypadnutie príslušenstva na rozdiel od voľnejších Apple AirPods určite ihneď pocítite.

Odporúčané
Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím 9. januára 2024, 16:30

Kvalita audio výstupu je na prekvapivo vysokej úrovni, pričom to isté platí o telefonovaní. Čistý zvuk dopĺňajú poriadne basy a dokonalá izolácia hluku z okolia, ktorému nebudete prekážať ani vy s vyššou hlasitosťou. Čo viac si priať?

Technické špecifikácie

- frekvenčný rozsah: 20 ~ 20 kHz

- citlivosť: 89.5 dB ± 3 dB / 1 mW
- impedancia: 16 ohmov

Hi-tech výbava a žiadne káble. Stoja slúchadlá Samsung Gear IconX za nemalú investíciu? (Recenzia)
Hi-tech výbava a žiadne káble. Stoja slúchadlá Samsung Gear IconX za nemalú investíciu? (Recenzia)

Na spárovanie slúchadiel IconX a smartfónu sa vyžaduje stiahnutie Android aplikácie Samsung Gear, čo zároveň znamená, že majitelia iOS zariadení môžu na bezdrôtové spárovanie zabudnúť. Po prvotnom spustení odklikáte krátky úvod, po ktorom je nadviazané bezdrôtové spojenie cez Bluetooth. Ponuka aplikácie obsahuje vizuálne aj percentuálne informovanie o zostávajúcej energii, možnosť regulácie hlasitosti, prehľad zaznamenaných aktivít, funkciu na aktiváciu zvuku z okolia aj nastavenia s výberom zdroja hudby (smartfón alebo priamo slúchadlá). Hudbu do interného úložiska premiestnite prostredníctvom spomínaného kompaktného puzdra, ktoré ale predtým musíte pripojiť cez USB kábel do počítača, kde už našťastie netreba nič dodatočne inštalovať.

Hi-tech výbava a žiadne káble. Stoja slúchadlá Samsung Gear IconX za nemalú investíciu? (Recenzia)
Hi-tech výbava a žiadne káble. Stoja slúchadlá Samsung Gear IconX za nemalú investíciu? (Recenzia)

Cez slúchadlá sa dá telefonovať a tiež nás upozornia na notifikácie z troch používateľom vybraných aplikácií. A pokiaľ zaznamenajú pohyb, začnú i automaticky sledovať priebeh pohybovej aktivity, počas ktorého vám príjemný hlas oznamuje bližšie detaily. Získané dáta po pripojení zosynchronizujú s aplikáciou a my potom získame prehľad v spálených kalóriách, prejdenej vzdialenosti, čase či našom srdcovom tepe. Ten Gear IconX bez akéhokoľvek pýtania merajú v pravidelných intervaloch. Vyžaduje sa však inštalácia ďalšej Samsung aplikácie pod názvom S Health, ktorá s aplikáciou Gear vzájomne spolupracuje.

Zhrnutie recenzie Samsung Gear IconX

Pri Bluetooth slúchadlách IconX predovšetkým oceníte schopnosť fungovať samostatne, pretože práve to konkurenčným modelom chýba. Ak k tomu pridáte ešte aj zvýšenú odolnosť, intuitívne ovládanie a kvalitný zvuk, tak z toho vznikne celkom slušný produkt s naozaj pokročilým hardvérom, ktorý nemá problém ani s meraním vášho tepu. V skratke sa to dá zhrnúť tak, že od obyčajne vyzerajúcich štupľov dostanete nadštandardný používateľský zážitok. Nebudú vás otravovať absolútne žiadne káble a dotykové prvky si začnete po dvoch, troch dňoch s maximálnou spokojnosťou pochvaľovať. Samsung Gear IconX môžem teda bez váhania označiť za povinnú výbavu pre každého, komu nie je aktívny životný štýl príliš vzdialený. 9/10

Slúchadlá Samsung Gear IconX nájdeš v ponuke e-shopu nikita.sk

Hi-tech výbava a žiadne káble. Stoja slúchadlá Samsung Gear IconX za nemalú investíciu? (Recenzia)
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia