Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2016, 1:48
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Hororová séria Očista sa presunie na televízne obrazovky, uvidíme okrem seriálu aj 4. filmovú časť?

FILMY A SERIÁLY THE FIRST PURGE
Uložiť Uložené

Režisér James DeMonaco poodhalil plány ohľadom seriálovej podoby hororovej hitovky.

Nech už si o (zatiaľ) trilógii Očista od Jamesa DeMonaca myslíte čokoľvek, len ťažko zastriete fakt, že tie filmy dokázali zarobiť pekný balík. Tretí diel Očista: Volebný rok zaznamenal dosiaľ najväčší box office. Záujem más tu skrátka je a neopadáva. Seriálom sa zase v súčasnosti darí ako nikdy predtým, tak preč to nespojiť? Zdalo sa síce, že tretím dielom sa séria uzavrela, nie je to však celkom pravda. DeMonaco sa už pred trojkou pohrával s možnosťou prequelu, v ktorom by zobrazil aká divočina sa diala pri úplne prvej Očiste.

„Rád by som rozpovedal príbeh o tom, ako to celé začalo,“ podotkol režisér. „To mi príde ako logický krok: 'Okej, urobili sme túto trilógiu. Teraz by sme sa mohli vrátiť a preskúmať, ako to dočerta všetko začalo.' Ako sa táto krajina dostala do etapy, v ktorej akceptujeme túto strašnú vlnu násilia, a to každý rok?“

A práve tohto príbehu by sme sa mali dočkať v štvrtej časti. DeMonaco dodal, že sa pravdepodobne zdrží réžie a na projekt bude dohliadať z pozície producenta a scenáristu. Zároveň má plány preniesť svoj dystopický svet do podoby seriálu. Vysvetlil, prečo je podľa neho Očista vhodnou látkou pre televízne obrazovky:

„Vo filmoch sa z časových dôvodov nemôžete príliš zameriavať na detaily a komplexnosť toho, prečo niekto ide a robí v tú noc tie šialene násilné činy.“

Seriál by sa mal viac sústrediť na jednotlivcov a ich osudy a motívy. Režisér dodal, že by sa rád zameral na ich psychologickú stránku a vysvetlenie, čo ich vlastne viedlo k tomu, že participujú na očistnej noci. Nápad to vôbec nie je zlý, možno sa teda dočkáme počinu, ktorý strčí do vrecka aj samotné filmy. Ale na to je zatiaľ priskoro, zatiaľ sa dolaďuje pre-produkcia a veľa bude závisieť od scenárov a režisérov. Tak uvidíme, či nás Očista ešte dokáže prekvapiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia