Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2016, 15:06
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Nový najkratší medzinárodný let trvá len 8 minút. Predstihol aj rýchlosť zrušenej linky medzi Viedňou a Bratislavou

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO ŠVAJČIARSKO
Uložiť Uložené

Švajčiarsko a Nemecko sa tešia.

Otvorená Európa už niekoľko rokov láka tisíce cestovateľov aj príležitostných turistov zakúpiť si lacné letenky a vydať sa spoznávať najkrajšie kúty starého kontinentu. Nízkonákladové letecké spoločnosti ponúkajú letenky za pár desiatok eur a lety zvyčajne trvajú hodinku či dve, lenže rakúska aerolinka People’s Viennaline sa chcela od ostatných konkurentov odlíšiť. Spustila preto do prevádzky najkratší medzinárodný let vôbec, keď jej lietadlo zvládne trasu zo švajčiarskeho St. Gallen do nemeckého mesta Friedrichshafen za neuveriteľných 8 minút. Vzdušná vzdialenosť medzi mestami je pritom iba necelých 21 kilometrov, no ľudia s potrebou dostať sa do druhého mesta nemajú veľmi na výber a musia precestovať až 77 kilometrov, pretože im v ceste leží rozľahlé Bodamské jazero.

Nový najkratší medzinárodný let trvá len 8 minút. Predstihol aj rýchlosť zrušenej linky medzi Viedňou a Bratislavou
Zdroj: Google Maps

Letecká spoločnosť si teda povedala, že ľudia privítajú možnosť prepraviť sa oveľa rýchlejšie a za celkom prijateľnú cenu, pretože letenky sa budú predávať za približne 40 eur a lietadlo sa na tejto trase otočí hneď dvakrát denne. Zmýšľanie aerolinky skrývajúce sa za otvorením tejto linky pritom nie je vôbec zlé, pretože dúfajú, že cestujúci zo Švajčiarska vo Friedrichshafene priamo prestúpia na pokračujúcu linku do Kolína a v praxi sa bude tešiť nielen letecká spoločnosť, ale najmä cestujúci. Zaujímavosťou na záver potom zostáva, že predchádzajúci rekord v najkratšom medzinárodnom lete držala linka z Viedne do Bratislavy, ktorej let mal trvať iba 10 minút a prevádzkovať ju mala FlyNiki, lenže všetky linky z bratislavského letiska boli nakoniec zrušené skôr než došlo k ich prvej prevádzke.

Nový najkratší medzinárodný let trvá len 8 minút. Predstihol aj rýchlosť zrušenej linky medzi Viedňou a Bratislavou
Zdroj: Wikimedia Commons
Domov
Zdieľať
Diskusia