Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2016, 15:12
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Vďaka iniciatíve Ministra Futra bolo zrušené nariadenie starostu o obmedzení otváracích hodín v bratislavskom Starom meste

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Internet je mocný pán a na vlastnej koži to pocítilo aj vedenie nášho hlavného mesta, ktoré dnes učinilo rázny krok vzad.

Včerajšou hlavnou a najviac diskutovanou témou na slovenskom internete bolo bez pochýb nové nariadenie v našom hlavnom meste, ktoré sa malo postarať o značné obmedzenie nočného života v centre Bratislavy. Poslanci Starého Mesta na čele so starostom Radoslavom Števčíkom rozhodli, že všetky prevádzky, ktoré nie sú umiestnené pod zemou a potenciálne by mohli hlukom ohrozovať obyvateľov, musia byť aj počas víkendov zavretné najneskôr o 22.00. Ako ste si určite mali možnosť všimnúť, tento vynikajúci nápad sa s pochopením obyvateľov hlavného mesta nestretol a výsledkom boli doslova tisícky vtipných, rozumných aj vulgárnych komentárov reagujúcich na túto skutočnosť. 

Tou jednoznačne najsilnejšou reakciou bola iniciatíva známej internetovej osobnosti, ktorá vystupuje pod pseudonymom Minister Futra. Pán Minister sa rozhodol založiť udalosť s názvom Party u Rada, ktorá sa tešila priam neuveriteľnému úspechu, keďže svoju účasť potvrdilo viac ako 5 tisíc ľudí a ďalších viac ako 7,5 tisíc prejavilo záujem. Ministra Futra sme stihli hneď včera osloviť s ponukou na rozhovor, na ktorú reagoval veľmi pohotovo a výsledok si môžete pripomenúť tu. Podstatné však je, že si udalosť všimli aj samotní predstavitelia mesta, ktorých reakcia pravdepodobne prekvapí úplne všetkych - rozhodli sa totiž toto včera vydané nariadenie ihneď zrušiť. Tak a teraz už nikto nemôže tvrdiť, že internet nie je mocný pán. Oficiálne odôvodnenie si môžeš prečítať nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia