Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2016, 15:25
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 7 Plus odhalil 2900 mAh batériu a 3 GB RAM. Nové domovské tlačidlo nereaguje na dotyk rukavice

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Ďalšie zaujímavé informácie nielen o veľkom jabĺčku.

Od piatkového spustenia predaja vo vybraných krajinách stihlo vyjsť na povrch niekoľko čerstvých a celkom dôležitých detailov, ktoré sa týkajú výbavy pred pár dňami predstavenej 5.5-palcovej sedmičky. Vďaka iFixit sme mohli nazrieť do útrob, kde odborníci na opravu smartfónov objavili 2900 mAh batériu, čo je o 150 mAh viac ako mal iPhone 6s Plus a o 700 mAh menej ako má Galaxy Note7 a až 3 GB operačnú pamäť RAM (o 1 GB viac) v energeticky efektívnom LPDDR4 štandarde od juhokórejského Samsungu. Na mieste odstráneného 3.5 mm jacku našli zase malú plastovú súčiastku zabezpečujúcu prívod zvuku do mikrofónu a hneď nad ňou výrobca umiestnil badateľne mohutnejší vibračný motorček Taptic Engine. S najväčšou pravdepodobnosťou kvôli novému domovskému tlačidlu pod displejom aj opäť trošku vylepšenej odozve. Mechanické prevedenie nahradilo kapacitné a chýbajúcu fyzickú spätnú väzbu tu simuluje vibračná odozva po stlačení, alebo lepšie povedané po priložení prsta. 

iPhone 7 Plus odhalil 2900 mAh batériu a 3 GB RAM. Nové domovské tlačidlo nereaguje na dotyk rukavice
Zdroj: iFixit

Internetom navyše koluje informácia, podľa ktorej domovské tlačidlo nereaguje, ak máme na rukách napríklad obyčajné zimné rukavice a bez neho sa do iPhone 7 či iPhone 7 Plus po novom nedostaneme. Slide to unlock už neexistuje a prítomný 3D Touch si s nasadenou rukavicou očividne tiež nerozumie. Jedinou alternatívou teda zostáva použitie odtlačku prsta, čo ale pri spomínaných rukaviciach tak ľahko nepôjde. Tradičnému mechanickému tlačidlu neprekážali, pretože mu stačilo fyzické stlačenie. Aby však mohlo kapacitné (dotykové) riešenie korektne fungovať, vyžaduje vodivé materiály, takže môžu po príchode mrazov nastať menšie komplikácie. Riešením by však mohli byť takzvané kapacitné rukavice, čiže také, ktoré sú na ovládanie smartfónov v zimnom období vyrobené. Nájdeme ich napríklad aj medzi bežným príslušenstvom pre Android zariadenia. Tie totiž jednoduchšie kapacitné tlačidlá ponúkajú už dobrých pár rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia