Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2016, 16:39
Čas čítania 0:00
Donnie

Michael Fassbender nebol nadšený svojim výkonom v X-Men a taktiež skoro vycúval z role Steva Jobsa

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Aktuálne jeden z najvyťaženejších hercov Hollywoodu úprimne priznal nespokojnosť so svojím výkonom v role Magneta.

Nie je to tak dávno, čo sme si v našich kinách mohli vychutnať filmy ako Macbeth, X-Men: Apocalypse alebo Steve Jobs. Všetky tieto filmy spája účinkovanie a stvárnenie hlavných postáv jedným z momentálne najvyťaženejších hercov Hollywoodu. Reč nie je o nikom inom ako o Michaelovi Fassbenderovi, ktorý sa nedávno mihol na medzinárodnom filmovom festivale v Toronte a pri tejto príležitosti sa rozhodol v rozhovore nahliadnuť na svoje herecké portfólio, zaspomínať a kriticky sa pozrieť na vlastné herecké výkony.

Michael sa v poslednom čase teší naozaj veľkej obľube. Vo svojej kariére už stihol účinkovať v nezávislých nízkonákladových projektoch, ale aj vo veľkých obľúbených kino trhákoch, akými boli už spomínaný Steve Jobs alebo najaktuálnejší X-Men: Apocalypse, kde už po tretíkrát stvárnil postavu Erika Lensherra/Magneta. Všetko to začalo, keď sa Michael v roku 2011 pripojil k štúdiu Twenty Century Fox a v X-Men: First Class sa nám prvýkrát predstavil v úlohe Magneta. Úlohu si zopakoval v roku 2014, keď sa do kín dostala snímka X-Men: Days of Future Past. K tomuto filmu sa Michael v rozhovore vrátil a zaspomínal si na scénu, pri ktorej sa dostal do konfrontácie s Charlesom Xavierom (James McAvoy) na lietadle. „Ak by som mal byť úprimný, svoj výkon v tejto scéne naozaj nemám rád. Myslím si, že som to iba ja, ako kričím. Vyzeralo to, ako keby tam nejaký kričiaci chlapík urobil iba drsný výraz a mával rukami všade naokolo."

Michael Fassbender nebol nadšený svojim výkonom v X-Men a taktiež skoro vycúval z role Steva Jobsa
Zdroj: static02.mediaite.com

V ďaľšej časti rozhovoru označil Michael drámu Steve Jobs ako projekt, ktorý bol preňho ako herca najnáročnejší. Úlohy Steva sa naozaj bál a v jednu chvíľu rozmýšlal, že sa radšej zmrzačí, len aby sa vyhol tejto role. Za dôvod obáv označil náročnosť scenára, ktorý ma na svedomí Aaron Sorkin. Michael nezabudol poznamenať, že v dobe, keď mu prišiel hotový scenár, si po dočítaní naozaj myslel, že táto úloha vôbec nieje preňho a zhodnotil, že ide o chybu zvať sem jeho. O tom, aby z úlohy neodstupoval ho musel presvedčiť vlastný otec spolu s jeho agentom. Okrem toho si zaspomínal ako cestou na skúšku poprosil šoféra taxíku, v ktorom sa viezol, aby mu dverami od auta privrel ruku. Výsledkom by bola zlomenina a na šťastie pre Michaela by musel z toho celého cirkusu okolo filmu odstúpiť. To, že tento vývoj udalostí nenastal, svedčí aj to, že Michael rolu Steva Jobsa vo finále senzačne zvládol a vyslúžil si za ňu nomináciu na Oscara.

Michael Fassbender nebol nadšený svojim výkonom v X-Men a taktiež skoro vycúval z role Steva Jobsa
Zdroj: thestar.ie

Všetkým fanúšikom tohto skvelého herca len pripomíname, že Michael vo svojom obrovskom nasadení pokračuje a pauzu si určite nedáva. Najbližšie sa naňho môžete tešiť vo filmoch Assassin’s Creed, Light Between Oceans alebo Alien: Covenant. Dajte nám v komentároch vedieť, s ktorou postavou si najviac spájate jeho meno.
Domov
Zdieľať
Diskusia