Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2016, 12:43
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Bude nepriestrelný hrdina Luke Cage lepší ako Daredevil? Niektorí kritici tvrdia, že áno

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Vyzerá to tak, že Luke Cage bude minimálne nasledovať svojich seriálových predchodcov a opäť doručí perfektný seriálový zážitok.

Perfektný Daredevil a kvalitná Jessica Jones dokázali vybudovať u seriálových fanúšikov marveloviek na Netflixe tak obrovský hype, že na pripravované projekty sa jednoducho nedá netešiť. Nadchádzajúci Luke Cage nebol výnimkou a aj keď doň ľudia spočiatku nevkladali až toľko dôvery (dokonca ani u nás v redakcii), ich pohľad na vec zmenil prvý dlhší trailer, ktorý vyzeral naozaj skvelo. Zatiaľ čo my, bežní smrteľníci, uvidíme seriál až 30. septembra, vyvoleným sa naskytla možnosť zhliadnuť prvých 7 epizód z 13 ohlásených a tí chválou nešetrili. Niektorí dokonca neostali iba pri chvále. Napríklad portál Comicsbeat označil Cagea ako najlepší televízny projekt od Marvelu. Na podobnej nôte sa niesli aj recenzia Collideru, udeľujúca excelentných 5 hviezdičiek či zhrnutie autora z 411mania, odmeňujúc nepriestrelného hrdinu 9 bodmi a označením „must-watch“. Tam to rozhodne nekončí. Stránka wegotthiscovered.com sa rozhodla pre hodnotenie 4,5 hviezdičiek s označením fantastic a Comicbook bez dlhších rečí udelil 5 z 5 hviezdičiek.

Bude nepriestrelný hrdina Luke Cage lepší ako Daredevil? Niektorí kritici tvrdia, že áno
Zdroj: Netflix

Všetky recenzie sa jednoznačne zhodujú na tom, že Mike Colter je vo svojej úlohe úžasný a rozhodne nezaostáva ani vedľajšie obsadenie. Napríklad Nerd Repository označilo Cottonmoutha, ktorého zosobnil Mahershala Ali (Remy z House of Cards), za charizmatického, strašidelného a najmä komplexného záporáka. Comics Beat tiež chváli napríklad Simone Missick ako Misty Knight, ktorej chémia s Colterom je vraj neskutočná. Taktiež sa máme pripraviť na nálož skvelej (nielen) hip-hopovej hudby, vypĺňajúcej priestory Harlemských štvrtí, uveriteľných bojových scén, v ktorých sa nepriestrelný chlap jednoducho nebude báť prehodiť grázla skrz stenu a najmä faktu, že Cage nebude obyčajným superhrdinským seriálom. Dokonale imituje aktuálne dianie v spoločnosti, je viac o konverzáciách, o Lukeových myšlienkových pochodoch a nepozerá sa na svet skrz ružové okuliare.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence 23. marca 2024, 9:00

Ako teda už bolo povedané, z prvých recenzií si Luke Cage odnáša samé pozitívne hodnotenia, no už od začiatku sa pravdepodobne nebude na vlas podobať ani na jedného zo svojich predchodcov. Vieme tiež, že príbeh sa odohráva niekoľko mesiacov po prvej sérii J. J. a Luke sa presťahuje z Hell's Kitchen do Harlemu, kde začína obyčajný nekonfliktný život a privyrába si pritom v kaderníctve či nočnom klube. V meste, kde žije, však problémy číhajú za každým rohom a jedného dňa sa pripletú aj pod jeho nohy. Okrem spomínaných sa na obrazovke objavia aj Frankie Faison (The Wire), Erik LaRay Harvey (The Boardwalk Empire) či Frank Whaley (Pulp Fiction). Ak by ste mali v príbehu medzery, odporúčame vám navštíviť toto vlákno, kde nájdete všetko podstatné.

Domov
Zdieľať
Diskusia