Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2016, 14:27
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Príslušník čínskeho tímu SWAT zobral nemohúcu babičku na ruky a odniesol ju až do vlaku. Zabudla si preukaz a bez neho by to nezvládla

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Aj o tom je práca v jednotke SWAT.

Príslušník čínskej jednotky SWAT sa stal hviezdou a hrdinom svojej domoviny zároveň, keď bol pred pár dňami zverejnený príbeh o tom, ako Song Jie s kolegami zbadal nemohúcu babičku v zúfalom stave na stanici. Spolu so svojimi príbuznými sa snažili dostať do vlaku, lenže babička si so sebou zabudla zobrať občiansky preukaz, ktorý je potrebný na každú cestu vlakom. Nohy jej už neslúžili a dokonca ani nebola miestna, a tak nevedela, čo si má počať. Príslušníci jednotky SWAT si však babičku všimli, vysvetlili jej, že potrebuje dočasný preukaz a na ten sa musí ísť dať odfotiť. Keďže vlak odchádzal o približne 30 minút, Song Jie sa rozhodol babičku zobrať na ruky a utekať s ňou do neďalekého stánku, kde sa nechala odfotiť. Potom ju rýchlo zobral späť na stanicu, kde jej vystavili preukaz a dokonca to spoločne stihli až do vlaku, keď Song niesol babičku a jeho kolegovia jej batožinu. Čínske médiá príbeh rýchlo rozšírili a Songovi teraz ďakuje celá krajina za jeho obetavosť a prácu pre ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia