Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2016, 20:53
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Ako sa Justice League zmení oproti Batman v Superman a prečo budú filmy DCEU humornejšie?

FILMY A SERIÁLY JUSTICE LEAGUE
Uložiť Uložené

DC mení stratégiu. Budú ich snímky vtipnejšie, aby sa viac podobali Marvelu?

Warner Bros. sa už nejaký ten piatok snaží budovať si svoj DC vesmír, ale výsledky sú zatiaľ, čo si budeme hovoriť, nemastné-neslané. Veľké želiezko v ohni bol od začiatku duel Batmana a Supermana. Očakávania boli obrovské a prvé trailery vyhypovali nadšenie do astronomických výšin. Výsledok všetci poznáme. Kritici na filme nenechali nitku suchú a dokonca aj reakcie fanúšikov sa niesli v rozpačitom duchu. Film síce finančne uspel (800 mil.)... relatívne, ale u Warnerovcov sa proste čakala miliarda. V štúdiu zavládla panika, keďže ďalšie filmy už boli takmer hotové (Suicide Squad), alebo sa čulo nakrúcali (Wonder Woman). Z kuloárov prenikali správy o hysterickom prestrihávaní Suicide Squad, konfliktoch a celkovej bezradnosti producentov. Badass záporáci síce opäť pokorili niekoľko finančných rekordov a zarobili obrovské peniaze, ale zlí, zlí kritici film opäť strhali. Diváci boli miernejší, ale zdalo sa, že ak sa niečo nezmení, ďalšie filmy univerza už budú málokoho zaujímať.

Ako sa Justice League zmení oproti Batman v Superman a prečo budú filmy DCEU humornejšie?
Zdroj: Warner Bros./DC

Producentom to zrejme konečne docvaklo. Predsa len, okrem prachov by potešili aj spokojní recenzenti a diváci. A tak sa zavelila zmena kurzu. Geoff Jones a Jon Berg, kreatívni šéfovia univerza dostali „povýšenie“ a odteraz budú mať pri ďalších filmoch omnoho väčšie slovo. Pár náznakov zmien sme si mohli všimnúť už v teaseri na Justice League – viac humoru, menej temnoty, hláškovanie. Samotný Jones k tomu poznamenal:

Odporúčané
Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) 25. marca 2021, 14:30

„Mám dojem, že v minulosti si štúdio hovorilo: 'Oh, DC filmy sú tvrdé a temné a práve to ich robí odlišnými.' To je predsa nezmysel. Sú to optimistické príbehy plné nádeje. Záblesk tejto nádeje má v sebe dokonca aj Batman. Ak by nemal nádej, ak by si nemyslel, že budúcnosť môže byť lepšia, proste by prestal bojovať.“

Dodal tiež, že Justice League sa dôkladnejšie zameria na Batmanovou vnútornou premenou – z neľútostného bojovníka so zločinom, ktorý v BvS neváhal zabíjať, by sa podľa všetkého mal stať opäť klasický good-guy. Film by tiež nemal obsahovať toľko snových sekvencií a celkovo by malo ísť o sviežejší a zábavnejší blockbuster. Jon Berg to potvrdzuje a uisťuje, že celý tým pracuje na sto percent, aby divákom doručil „ten pravý“ DC film:

„Snažíme sa pracovať naozaj dôkladne, aby sme mali istotu, že zostaneme verní a úctiví k postavám a ich príbehom.“

Dúfajme teda, že tieto kroky štúdia prinesú svoje ovocie a konečne dostaneme parádnu komiksovú pecku, vďaka ktorej sa DCEU preberie z mátoženia a vydá sa správnym smerom. Jeho hrdinovia si to nepochybne zaslúžia. Premiéra Justice League nás čaká budúci rok.

Domov
Zdieľať
Diskusia