Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2016, 12:00
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Bezdrôtové slúchadlá AirPods od Applu majú hi-tech výbavu a 5-hodinovú výdrž na jedno nabitie

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Čo vieme o ďalšej zaujímavej novinke od giganta?

Budúcnosť je bezdrôtová a včera nás v tom uistil aj jeden z najvýznamnejších technologických inovátorov. Apple sa totiž po rokoch vzdalo jedného z najstarších technologických štandardov a miesto káblov integrovalo vlastnú bezdrôtovú technológiu, ktorou chce kompenzovať to, čo ešte len včera predstavený iPhone 7 nemá a čo nebudú mať už ani nadchádzajúce generácie. Reč tu samozrejme nie je o ničom inom ako o 3.5 milimetrovom jacku na pripájanie audio príslušenstva. Jeho pomalý odchod spôsobí, že na pulty obchodov začnú v nadchádzajúcich týždňoch až mesiacoch doslova prúdiť nové, tentokrát prevažne bezdrôtové modely slúchadiel či reproduktorov s certifikáciou kalifornského giganta. Vynovený modelový rad čoskoro prinesie Beats Electronics a koncom októbra príde aj moderná verzia EarPods, ktorá nesie výstižné pomenovanie AirPods a zachovaný dizajn.

Bezdrôtové slúchadlá AirPods od Applu majú hi-tech výbavu a 5-hodinovú výdrž na jedno nabitie
Zdroj: www.apple.com

Slúchadlá AirPods poskytujú nielen počúvanie hudby bez pripojenia jediného káblika, ale aj pohodlnú komunikáciu so Siri alebo naozaj praktickú navigáciu na používateľom špecifikované miesto. Všetko samozrejme len za použitia hlasu, pretože ak ich raz s iPhonom prepojíme, sú neustále zapnuté a čakajú na náš hlasový príkaz alebo otázku. Môžeme tak buď zavolať kamošovi, prehrať konkrétny playlist alebo zvýšiť aktuálnu hlasitosť bez vyťahovania iOS smartfónu z nášho vrecka. Podoba s technológiou z filmu Her (2013) je teda viac ako nápadná.

Bezdrôtové slúchadlá AirPods od Applu majú hi-tech výbavu a 5-hodinovú výdrž na jedno nabitie
Zdroj: www.apple.com

AirPods skrývajú naozaj slušnú hardvérovú výbavu. Majú hneď niekoľko senzorov a tie robia z ovládania intuitívnu záležitosť. Špecifikácie spomínajú vlastný bezdrôtový čip Apple pod označením W1, ktorý zabezpečuje energeticky efektívnu prevádzku aj kvalitný prenos zvuku. A ako tvrdia oficiálne čísla priamo od Apple, hi-tech slúchadla vydržia okolo piatich hodín neustáleho používania. Efektivitu ale zabezpečuje aj infračervený senzor umožňujúci rozoznať, či sú momentálne v ušiach alebo iba nehybne ležia na stolíku. Prítomný akcelerometer zase vďaka detekcii vibrácií v ľudskej lebke minimalizuje šum na pozadí a dvojité ťuknutie po slúchadlách aktivuje virtuálneho asistenta Siri. Nabíjanie batérie prebieha prostredníctvom prenosnej krabičky, kam sa iba uložia na vyhradené miesto. Tá má navyše i vlastný zdroj energie, ktorý po plnom nabití poskytne dostatok šťavy až pre 24-hodinové používanie.

Novinka bude dostupná od budúceho mesiaca za 169 amerických dolárov 179 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia