Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2016, 19:19
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

V septembri sa vraciame do škôl, no vďaka očakávaným filmom budeme veľa času tráviť aj v kinách

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Aké filmy nás v kinách čakajú tento mesiac?

Tentoraz s malým omeškaním, no o to bohatší. Taký bude plán premiér na september, ktorý je skutočne nabitý, aj keď nejaký vyložene najočakávanejší film roka v kinách nenájdete. Bude však rozhodne z čoho vyberať. Dnes si niečo povieme o 10 snímkach, ktoré u nás premiérujú, no a na záver doplníme desiatku zvyšnými atraktívnymi snímkami. 

1. Sully - 8. 9.

Zatiaľ čo sa Spielberg uťal, Eastwood údajne trafil do čierneho. Teda, záleží na tom, aké recenzie čítate. Je totiž pravda, že Sully nesadol každému. No slabý film s Tomom Hanksom pred kamerou a Clintom Eastwoodom za kamerou... o tom by sa asi na internete našlo viac článkov. V roku 2009 sa odohral takzvaný „Zázrak na rieke Hudson". Počas neho kapitán Chesley Sullenberger zaznamenal stratu oboch lietadlových motorov a bezchybne pristál na hladine rieky, pričom zachránil všetkých 155 pasažierov letu. Ľudia ho považovali za hrdinu, no v zákulisí sa začali odohrávať rôzne machinácie, ktoré vraj mali za úlohu očierniť a znevážiť Sullyho čin. 

2. Muž v temnote/Don't Breathe - 8. 9. 
Stephen Lang je jeden z najlepších záporákov posledných rokov. Ich hranie si nesmierne užíva a zdá sa, že inak tomu nebude ani pri jednom z najočakávanejších hororov roka. Partia tínedžerov sa rozhodne vykradnúť dom staršieho slepca, ako sa však neskôr ukáže, ich odhad ich veľmi sklamal, keď sa zo slepca stáva lovec ochotný zabíjať. Režisér Fede Alvarez, zodpovedný aj za remake Evil Dead, pripravil vskutku zaujímavý koncept. Jediné, čo v tom filme údajne výsostne štve, je nelogické správanie zlodejov. Nakoniec, presvedčíme sa sami, a to už čoskoro.

3. Mechanik 2: Resurrection - 8. 9.
Tento štvrtok bude v kinách nabitý. Je možné, že budete chcieť vidieť Sullyho a k tomu aj horor vyššie, a tak vám neostane čas či peniaze na nový akčný film Jasona Stathama. Nebudeme vám klamať, recenzie hovoria jasne. Popravde, nikto z redakcie vlastne ani nič iné nečakal, no dúfali sme, že to bude aspoň solídne béčko s kopou mŕtvol za Stathamovým chrbtom. Recenzia už čoskoro. 

4. Hra o život/Nerve - 15. 9. 

Režiséri tretieho a štvrtého dielu Paranormal Activity či Viral nie sú príliš známi a ich filmografia v nás teda veľkú nádej pre mysteriózne krimi Nerve nevzbudzuje. O scenár sa postarala autorka hned niekoľkých epizód AHS, takže by to nemalo byť až také zlé. Hlavné postavy si zahrajú Dave Franco a Emma Roberts. Tá je len obyčajnou stredoškoláčkou s bežným životom. V jeden deň ju kamaráti nalákajú na akúsi online hru, ktorá je veľmi podobná tej s názvom pravda alebo odvaha, akurát je bez pravdy. Každý sa môže rozhodnúť, či bude hráčom alebo divákom. Vee (Roberts) sa rozhodne hru vyskúšať a zoberie si prvú úlohu. Zdá sa byť len akousi neškodnou zábavkou, avšak dievča sa po chvíli ocitne v nekončiacom virtuálnom kolotoči, z ktorého niet úniku. V hre Nerve je spojená s neznámym cudzincom (Franco) a čoskoro sú obaja okradnutí o ich identity. To im zabraňuje úlohy dokončiť a dostať sa zo zlovestného kruhu. Všetko ju zavedie až k riskantnému koncu, ktorý určí jej budúcnosť.

5. Sedem statočných/Magnificent Seven - 22. 9. 

Pravdepodobne najočakávanejšia premiéra septembra. Antoine Fuqua je zručný režisér a rozprávač, takže si od jeho remaku hollywoodskeho remaku Sedem samurajov sľubujeme naozaj veľa. Až po prvom traileri sme však pochopili, že to nemusí vôbec dopadnúť zle. Výbušné, vtipné, so skvelým ponúknutým materiálom a prísľubom, že sa pôjde na ostro. Skvelí herci, veľký potenciál a nakoniec, western. A tie sú niekedy dobré už len kvôli svojej atmosfére a vizuálu. Držíme palce. 


6. Neon Demon - 22. 9. 
Zdá sa, že Nicolas Winding Refn sa pripojí k Blomkampovi do partie one-hit wonder režisérov. Zatiaľ čo Blomkamp má ešte jednu šancu zachrániť si kariéru pripravovaným Alienom, Refn sa púšťa len do vyložene netradičných filmov, častokát mysterióznych, ťažko stráviteľných či ťažko pochopiteľných. Príbeh sa bude točiť okolo Jesse (Elle Fanning - Trumbo, Maleficent), mladej začínajúcej modelky, ktorá odchádza do Los Angeles, aby našla šťastie a slávu. Problém však nastáva v momente, keď sa na jej mladosť a vitalitu zameria skupina žien posadnutých krásou. Tie sú totiž odhodlané obrať ju o všetko, čo má.

7. Prázdniny v Provence - 22. 9. 
Nová česká komédia od režiséra skvelého seriálu Mamon sa môže pochváliť aj zaujímavým hereckým obsadením. V snímke uvidíme obľúbenú hereckú trojicu Vojta KotekKryštof Hádek a Jakub Prachař, ktorú ste v rovnakom zložení mohli vidieť v minuloročnej Padesátce. Nová komédia sa bude točiť okolo trojice kamarátov a členov kapely, ktorí vyrazia za slnkom do južného Francúzska za tetou jedného z nich. Tu si užívajú voľnosť, ale nebola by to komédia, keby ich nezastihne aj kopa prúserov a úsmevných situácií. Chýbať samozrejme nebude ani milostná zápletka.

8. Bociany/Storks - 22. 9.
A aby sa na nás nenahnevali rodičia s deťmi, ponúkame vám aspoň jeden animák. Pravdepodobne to nebude nič moc, ale deti aj tak veľmi náročné nie sú, takže sa určite milo pobavia. Dej hovorí o tom, ako firma bocianov už dlho nerobí donášku detí. Už dávno sa zamerali na iné projekty, no keď nešťastnou náhodou ich najlepší pracovník spustí stroj na výrobu detí, rozhodne sa balíček doručiť.

9. Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej - 29. 9. 

Dielo pojednáva o tínedžerovi Jacobovi, prežívajúcom hroznú tragédiu a ešte horšie nočné mory. Na odporúčania svojej terapeutky sa teda vyberie do bývalého domu svojej starej mamy a tam zisťuje, že pod jeho strechou žije množstvo detí s neobyčajnými schopnosťami. Nič však nie je dokonalé. Samotná pani Peregrínová, ktorá mimochodom dokáže meniť svoju podobu, musí totiž ochraňovať deti pred monštrami známymi ako „hollows". Skrátene: Tim Burton si natočil vlastných X-Men, a celkom možno to bude stáť za to. 


10. Deepwater Horizon: More v plameňoch - 29. 9. 

Jeden z tých menej nápadných filmov, no o to viac sa naň tešíme. Katastrofický príbeh natočený podľa skutočných udalostí predstaví v hlavnej úlohe Mark Wahlberga čoby Mikea Williamsa. V apríli roku 2010 svetom otriasla správa o jednej z najväčších ľudských katastrof, a to výbuch na ropnej plošine Deepwater Horizon. Držala si rekord pre nahlbší vrt na svete, avšak pri ďalšom vŕtaní ňou zachvátila explózia a dva dni na to sa celá potopila. Okrem jedenástich nezvestných ľudí prebehla evakuácia, ale každý jeden človek si prežil peklo.


The BFG spomenieme len touto cestou, keďže sa najnovšia Spielbergovka už premieta a navyše sme pre vás už pripravili aj recenziu. Okrem spomínaných 10 filmov vyššie máme možnosť v septembri zájsť aj na Bitku o sevastopoľ, vojnový film z Ruska, animák Lovecká sezóna: Strachopud, Blood Father s Melom Gibsono či Komornú, ktorú sme už aj zrecenzovali. Na svoje si prídu aj fanúšikovia Bridget Jonesovej, keďže v najnovšom diele bude mať aj dieťa, no a v závere mesiaca sa môžete prísť pozrieť na drámu Chronis, dokumentárny film o Beatles od Rona Howarda či Café Society od Woodyho Allena. Ktorá snímka vás zaujala najviac?

Domov
Zdieľať
Diskusia