Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. septembra 2016, 14:26
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Taylor Kitsch bude vodcom samovražednej náboženskej sekty v seriáli podľa skutočných udalostí

FILMY A SERIÁLY WACO
Uložiť Uložené

To nie je všetko. Proti nemu sa postaví skvelý Michael Shannon a my sa nesmierne tešíme.

Weinstein Television pred pár dňami oznámila natáčanie nového miniseriálu, ktorý zobrazí mrazivý príbeh o skutočnom incidente známom ako Waco siege. Projekt sa už teraz môže pýšiť tým, že prilákal skvelé mená. Pred kamerou sa totiž objavia Taylor Kitsch (True Detective, X-Men Origins: Wolverine, John Carter) ako vodca čudesnej sekty a Michael Shannon (Man of Steel, Midnight Special, Boardwalk Empire) ako hlavný vyjednávač od FBI. Na scenári spolupracujú bratia John Erick DowdleDrew Dowdle a ako to už u nich býva zvykom, réžiu zabezpečuje prvý menovaný. Urobili tak pri filmoch, ako As Above, So Below či Quarantine. Dôležité je tiež spomenúť, že autori čerpajú z dvoch knižných zdrojov. Prvým je A Place Called Waco od Davida Thibodeaua, bývalého člena sekty a človeka, ktorý prežil obliehanie a druhým Stalling for Time: My Life as an FBI Hostage Negotiator od hlavného vyjednávača Garyho Noesenera. Znamená to teda, že v seriáli budú pokryté obe strany a aj keď to trocha pripomína možný námet pre American Crime Story, my sa tešíme. Bude tiež zaujímavé sledovať, ktorá televízia sa projektu zhostí. Mali by sme sa to dozvedieť niekedy v priebehu ďalšieho mesiaca.

Odporúčané
Masaker v Texase: Pokojnú usadlosť sekty Davidiánov narušilo 900 agentov FBI, ATF a národnej gardy Masaker v Texase: Pokojnú usadlosť sekty Davidiánov narušilo 900 agentov FBI, ATF a národnej gardy 4. mája 2019, 16:00

Väčšina z nás si na tento incident dozaista nespomína, no to nič nemení na fakte, že sa zapísal do amerických dejín čiernym perom.V roku 1993 sa náboženská sekta vedená Davidom Koreshom (Kitsch) dostala do rozporu s mužmi zákona a tí zahájili obliehanie ich skrýše, ktorá sa nachádzala blízko mesta Waco v štáte Texas. Obhliehanie trvalo 51 dní, zomrelo pri ňom 80 členov sekty a iba 9 sa podarilo zachrániť. 

Taylor Kitsch bude vodcom samovražednej náboženskej sekty v seriáli podľa skutočných udalostí
Zdroj: HBO / Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia