Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2016, 10:31
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Acer predstavil šialený herný laptop so zahnutým displejom a dvojicou grafických kariet GTX 1080

TECH
Uložiť Uložené

IFA 2016 prináša prvé novinky.

Podujatie IFA 2016, na ktorom ukáže niekoľko popredných výrobcov elektroniky svoje horúce novinky, predčasne odštartovala spoločnosť Acer predstavením špičkových Windows 10 notebookov, z ktorých je jeden určený pre náruživých hráčov a jeden ako štýlová ozdoba do kancelárie, pretože má elegantný dizajn, prémiové materiály a hrúbku necelý centimeter. Pozornosť však zameriame na model Predator 21 X, o ktorom vieme, že má 21-palcový displej s užitočnou funkcionalitou G-Sync. Ide dokonca o vôbec prvý laptop so zaoblenou obrazovkou. Tá má zase jemné rozlíšenie 2560 x 1080 pixelov a vo výbave nechýba ani tobbi, pokročilý detektor očí používateľa na pohodlnejšie hranie videohier alebo jednoduchšie ovládanie operačného systému. Zaujímavá je ale určite aj hardvérová výbava.

V útrobách hi-tech laptopu Predator 21 X nájdete dvojicu grafických kariet Nvidia GTX 1080 a siedmu generáciu bližšie neznámeho Intel procesora s novou CPU architektúrou Kaby Lake. Ako píše web ArsTechnica, americký výrobca neplánuje tieto procesory sprístupniť skôr ako v prvom štvrťroku 2017, čo je zároveň obdobie, kedy by mala novinka z dielne Aceru doraziť na pulty obchodov. Všetko teda sedí.

Zoznam technických špecifikácií ďalej dopĺňa 4.2 audio, mechanická klávesnica Cherry MX s podsvietením a plnou veľkosťou, pričom oblasť na pravej strane, kde sa nachádzajú číselné tlačidlá, je možné premeniť na touchpad. Tu už nejde o mechanickú oblasť. A ako už zrejme mnohí tušia, 8-kilová konštrukcia laptopu disponuje obrovskými rozmermi. Cenovka známa zatiaľ nie je, no dá sa celkom vážne predpokladať, že suma bez problémov vystrelí nad 3 tisícky.

Acer predstavil šialený herný laptop so zahnutým displejom a dvojicou grafických kariet GTX 1080
Acer predstavil šialený herný laptop so zahnutým displejom a dvojicou grafických kariet GTX 1080
Domov
Zdieľať
Diskusia