Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2016, 13:43
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Tajomné zariadenie HAARP zorganizovalo deň otvorených dverí. Chcelo ukázať, že nespôsobuje prírodné katastrofy a nekontroluje mysle ľudí

ZAUJÍMAVOSTI KONŠPIRAČNÉ TEÓRIE
Uložiť Uložené

Aljašská univerzita už mala dosť negatívnych správ o svojom zariadení HAARP.

V roku 2014 sa médiami šírili správy o tom, že americké vojenské zariadenie HAARP na Aljaške bude onedlho zrovnané so zemou a peniaze použité na jeho prevádzku poputujú niekam inam. Konšpirační teoretici boli spokojní, že jeden z ich najväčších pomyselných nepriateľov ukončuje svoju činnosť, lenže HAARP funguje dodnes. Jeho správa len po niekoľkých mesiacoch prešla z americkej armády na miestnu University of Alaska Fairbanks a pod ňou zostáva aj naďalej. HAARP si v posledných rokoch prešiel množstvom obvinení konšpiračných teoretikov z toho, že Američania v skutočnosti neskúmajú atmosféru a jej hornú vrstvu ionosféru, ale kontrolujú počasie po celej planéte, spôsobujú prírodné katastrofy, ovládajú rádiové signály a dokonca manipulujú mysle ľudí.

Negatívne renomé sa teda univerzite prestalo páčiť a uplynulú sobotu sa rozhodla otvoriť brány celého zariadenia pre verejnosť, aby každý človek s pochybami mohol prísť do vnútra zariadenia, na vlastné oči si ho prehliadnuť a vypočuť aj zopár zaujímavých prednášok od profesorov a pracovníkov. Deň otvorených dverí v zariadení HAARP potom ukončila spoločná grilovačka a aj keď sa HAARP nachádza v ťažšie prístupnej oblasti Aljašky, účasť bola celkom slušná. Určite sa aj po tejto udalosti nájdu ľudia, ktorí budú hovoriť, že to bol iba marketingový krok a všetko dôležité a prísne tajné sa odohráva niekde pod zemou či za zatvorenými dverami, ale aljašská univerzita už zrejme nevie, ako by napravila reputáciu svojho zariadenia a zbavila ho tajomnej atmosféry.

Tajomné zariadenie HAARP zorganizovalo deň otvorených dverí. Chcelo ukázať, že nespôsobuje prírodné katastrofy a nekontroluje mysle ľudí
Zdroj: US NAVY
Domov
Zdieľať
Diskusia