Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2016, 21:49
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Deti zahĺbené do mobilov či tabletov si ani nevšimli, keď im vymenili rodičov. Chceme, aby takto vyzerali budúce generácie?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Smutná realita dnešnej mladej generácie.

Čoraz viac rodičov vypĺňa voľný čas svojich detí tým, že im dajú do ruky tablet, mobil alebo im zapnú televízor a viac sa o nich akoby starať ani nemuseli. Deti, samozrejme, neprotestujú, veď každého z nás v detstve fascinovali počítače a technológie, ktoré boli v tých časoch ešte v plienkach, ale aj tak sme sa s nimi chceli hrať. Spoločnosť Dolmio sa preto rozhodla zorganizovať menší sociálny experiment priamo pri rodinnom stole s večerou. Tablety a mobily by nemali za stolom čo robiť, ale nasledujúce deti boli očividne zvyknuté na ich používanie až do takej miery, že si vôbec nevšimli cudzích ľudí vymieňajúcich rodičov a súrodencov. Mohli sa priamo pred nimi zmeniť obrazy na stenách a najdôležitejším objektom aj tak zostával tablet. Malé deti by sa preto aj v dnešnej dobe mali hrávať najmä s bežnými hračkami a behať po vonku namiesto toho, aby sedeli na pohovke s tabletom v ruke a nevnímali svoje okolie. Aké ratolesti potom o pár rokov vychovajú, keď sú zvyknuté na to, že tablety majú povolené aj pri večeri?

Domov
Zdieľať
Diskusia