Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2016, 16:11
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

J. K. Rowlingová sa chystá vydať tri nové knihy zo sveta Harryho Pottera už v septembri!

FILMY A SERIÁLY J. K. ROWLING
Uložiť Uložené

Až tri nové knihy z prostredia Harryho Pottera už čoskoro uzrú svetlo sveta. O čom budú?

Fanúšikovia Harryho Pottera prežívajú naozaj úžasný rok. Na divadelné dosky v Londýne sa dostala hra zobrazujúca dej po 7. časti, ktorá sa navyše dostala aj na pulty predajní v podobe oficiálnej 8. knihy v ságe. Okrem toho žije stránka Pottermore, J. K. Rowlingová horlivo diskutuje o budúcnosti tohto sveta, v novembri uvidíme spin-off Fantastic Beasts a aby toho nebolo, sama Rowlingová oznámila ďalšie tri knihy z tohto sveta. 

Každá z nich má cez 10 000 slov a bude stáť pár eur. Vyjsť by mali 6. septembra pod záštitou Pottermore. Pôjde teda o krátke knižky rozširujúce príbeh Harryho, no hlavne svet okolo neho. 

J. K. Rowlingová sa chystá vydať tri nové knihy zo sveta Harryho Pottera už v septembri!

Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide hovorí o zákutiach Rokfortu, zaujímavej histórii, o duchoch či o tom, čo sa deje, keď sa triediaci klobúk nemôže rozhodnúť, kam zaradiť nejakého študenta. 

Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists sa zameria na temnejšie stránky čarodejníckeho sveta. Dozvieme sa niečo nové o problémoch, ktoré trápili Ministerstvo mágie, hororoch Azkabanu a taktiež niečo o samotnom Slughornovi, to všetko priamo z mysle Rowlingovej. 

Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies básni o rozmanitom stave zamestnancov a učiteľov v Rokfote. Viac sa dozvieme o učiteľovi starostlivosti o zázračné tvory Silvanusovi Kettleburnovi, ktorého ahradil Hagrid v tretej časti ságy. Sama Rowlingová potom spísala zaujímavosti a nové čriepky zo života profesorky McGonagallovej a jej vplyve v druhej čarodejníckej vojne. 

Dá sa očakávať, že podobných príbehov a krátkych kníh bude pribúdať. Nečudovali by sme sa, keby do piatich rokov Rowlingová oznámila ďalšie plnohodnotné knihy z čarodejníckeho sveta, no ako sme už písali, s Harrym vraj po 8. časti nadobro skončila. Zakúpite si trojicu krátkych kníh, ak sa dočkajú prekladu, alebo vás už tento svet vôbec nezaujíma?

Späť
Zdieľať
Diskusia