Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2016, 15:49
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Jared Leto je nahnevaný na Warner a DC. Padli kvôli vystrihnutiu Jokera zo Suicide Squad aj tvrdé nadávky?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Fuck them, aj to zaznelo na adresu Warner z úst Jareda Leta.

Vzruchu okolo Suicide Squad neubúda. Práve naopak, čím ďalej sme od premiéry, tým viac sa rojí článkov o nespokojnosti hercov, fanúšikov či štúdiových machináciách. Naposledy sme si posvietili na finálne zostrihy a problémy počas natáčania a aj keď snímka už stihla zarobiť pol miliardy, situácia sa nezlepšuje. Od premiéry toho dostatočne veľa povedal aj samotný Jared Leto čoby Joker, a tak si jeho vyjadrenia zhrnieme. 

Už zo všetkých tých interviews a vyjadrení je badať, že Jared je skutočne naštvaný, kino-zostrih stále nevidel a Warneru nedokáže odpustiť, koľko scén s jeho postavou bolo vlastne vystrihnutých. Na rolu sa pripravoval veľmi dlho, zobral si na plecia skutočne náročnú úlohu a bol pripravený čeliť internetovým hejtom a prípadnému sklamaniu z jeho výkonu, čo by jeho kariére mohlo aspoň trochu uškodiť. My musíme povedať, že z hereckej stránky Jaredovi nie je čo vytknúť, problém je skôr v scenári, vizáži postavy a tomu, akú verziu si Ayer a spol. vydobyli natočiť. Veľkým problémom je taktiež fakt, že keď vystrihnete viac než polovicu záberov z filmu, v ktorých vaša postava figuruje, začnú sa na plátne v súvislosti s ňou diať problémy. Žiadna postava by nebola taká dobrá, keby ste jednoducho vyrezali polovicu jej scén a film premietali v takej forme. Ktovie, ako by na nás Jaredov Joker pôsobil, keby sme od neho videli všetko. Scény charakterizujúce jeho osobnosť a charakter, flasbacky s Harley Quinn či jeho počínanie si proti samotnej jednotke samovrahov, respektíve časť z trailerov, kde má obhorenú tvár. 

Jared Leto je nahnevaný na Warner a DC. Padli kvôli vystrihnutiu Jokera zo Suicide Squad aj tvrdé nadávky?

A že si je Leto vedomý, že mu bolo vlastne dosť výrazne uškodené. Nejde pritom len o jeho kariéru či ohlasy fanúšikov, všetci dobre vieme, že nepracuje formou method acting len kvôli tomu, aby dostal Oscara. On sám žije postavami, ktoré hrá a rád ich skúma. Joker nebol žiadnou výnimkou, nakoniec, o tom sme vás presvedčili v našom predošlom článku. Vzhľadom na udalosti posledných týždňov, recenzie a ohlasy fanúšikov si Leto nemohol udržať jazyk na uzde a okrem nepatrných či nie veľmi okázalých pomrknutí a nahnevaných reakcií skutočne Warner Bros a spol. kritizoval. Oveľa zaujímavejšie však bolo, keď Leto adresoval Warneru slová "Fuck Them". A o čo išlo? Je bežné, že v zmluvách hercov sú dodatky o tom, že počas natáčania nemôžu vykonávať nič nebezpečné, ako napríklad lyžovanie či lozenie po skalách. Letovi sa nepáčilo práve to posledné, keďže je náruživý horolezec, o čom sa môžete presvedčiť na jeho twitteri, a tak sa na adresu Warner vyjadril tak, ako sa vyjadril. Samozrejme, bolo to myslené žartovne, niektoré médiá to však už stihli prekrútiť a bolo okolo toho veľké haló. Dokonca padli aj slová o tom, ako Jared zvažuje, že si už viackrát Jokera nezahrá. Našťastie, všetko to boli nezmysly, Jared má s Warnermi aký-taký vzťah a aj keď je právom nahnevaný, nemôže s tým nič robiť a určite jeho Jokera ešte na striebornom plátne uvidíme. 


Okrem toho všetkého navyše počas daného zasadnutia kapely 30 Seconds To Mars prezradil, že sa cítil trochu oklamaný. Pôvodne mu totiž štúdio ohľadom roly sľúbilo podľa jeho slov niečo diametrálne odlišné. Nič bližšie však neprezradil. Ponúkol však náhľad do problematiky nepoužitého materiálu. Podľa jeho slov ho bolo po natáčaní dosť na samostatný film s Jokerom. To zrejme prehnal, no všetci chápete, čo tým myslel. Prezradil taktiež, že natočil istú scénu v zlatých trenkách, kedy bol takmer holý a že tam bolo ešte niečo navyše. Pravdepodobne sa tej scény ale nikdy nedočkáme. Vystrihnutého materiálu bola teda hromada. Niečo sa vymazalo kvôli potrebám štúdia či režiséra, niečo jednoducho kvôli tomu, že Warner chcel mať Suicide Squad PG-13 a nie R. Rated R si síce pýta samotný materiál, nehovoriac o filme ako takom a hlavne Jokerovi, no Warner sa jednoducho bál riskovať, respektíve z nejakého dôvodu chcel mať v kinách túto verziu. Ani to sa Letovi nepáčilo, keďže si je vedomý, aký potenciál sa premhral, nehovoriac o množstve scén, ktoré kvôli tomu Joker stratil, kedže nespadali pod rating PG-13.

Jared Leto je nahnevaný na Warner a DC. Padli kvôli vystrihnutiu Jokera zo Suicide Squad aj tvrdé nadávky?

V každom prípade, Leto by si podobné vyjadrenia mal nechať pre seba. Nikdy neurobíte dobre, keď opakovane vyhlasujete, že sa vám nepáčil film, v ktorom hráte, nech sa štúdio, pre ktoré pracujete, poje** a že ste vlastne nespokojní s množstvom aspektov post-produkcie a rozhodnutí štúdia. To ale Leto vie a aj napriek tomu koná tak, ako koná. Snáď sa pri ďalšom filme nebudú podobné problémy opakovať. Aký je váš názor ohľadom tejto kauzy?

Domov
Zdieľať
Diskusia