Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2016, 12:50
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Po sade oficiálnych záberov a video upútavke je úplne nová Škoda Kodiaq prakticky celá odhalená!

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Najväčší model českej značky nadobúda reálne kontúry, premiéru bude maž už o pár týždňov.

Okolo úplne nového modelu Škoda Kodiaq sa už toho statočne popísalo a našpekulovalo, teraz je už na rade len samotná automobilka. No a tá sa za uplynulé hodiny činila, keďže svoje prvé plnohodnotné SUV-čko začala oficiálnou cestou odhaľovať. Ako sme zvyknutí v prípade mladoboleslavskej automobilky, opäť sme svedkami postupného uverejňovania hŕstky záberov na príslušný detail vozidla prostredníctvom oficiálnej fejsbukovej stránky. Na svetlo sveta tak práve prenikla sada štyroch kvalitných fotografií, ktoré zachytávajú predné a zadné svetlá, nový dizajn diskov a bočnú siluetu strechy. Aby toho nebolo málo, na internete sa objavil aj zaujímavý teaser, ktorý síce sofistikovane pracuje so svetlom, stačí však vystihnúť ten správny moment, video zastaviť, prípadne sa pohrať s kontrastom screenshotu a nový Kodiaq je zvonku prakticky celý odhalený. Na čo sa môžeme tešiť a čo nám prinesie nová škodovka, ktorá bude nepochybne najmä na našom trhu hitom?

Ako už neraz odznelo, Kodiaq bude vôbec prvým modelom značky Škoda, ktorý sa bude môcť pýšiť full-LED svetlometmi, samozrejme za príplatok. Na prvom zábere ich vidíme už aj v plnej kráse a to v tom pravom slova zmysle, nakoľko po vzore nového Superbu aj vnútro tohto svetlometu zdobí český krištáľ, ktorý dodáva vozidlu nezameniteľný výzor. Tvar predných svetiel naozaj úzko súvisí s konceptom VisionS, ktorý slúžil ako predobraz nového SUV-čka, no a predné partie mu prakticky ako keby z oka vypadli. Dôkazom toho je nárazník (viď video), s hrubým horizontálnym otvorom cez takmer celú šírku, ale i horizontálne rozdelené predné svetlomety, ktoré sú skutočne realitou. Jozef Kabaň tak neklamal a nový Kodiaq môžeme v tomto smere nazvať za akéhosi priekopníka čo sa dizajnu týka, keďže obdobne riešené čelné partie údajne prídu aj medzi iné modely značky. Samotná maska so zdvojeným "rebrovaním" je napojená priamo na hlavné, značne úzke svetlomety, čo je spolu s daným nárazníkom dôkazom toho, že dizajnérskému tímu šlo o optické rozšírenie karosérie. Na jej opačnom konci nájdeme už o čosi umiernenejšie svetlá, ktoré sa od predošlej štúdie značne líšia, opätovne je však vo veci veľmi zaujímavá grafika s ledkovými "trubicami" v štýle vlajkovej lode značky, ktoré budú defaultne už v základe.

Po sade oficiálnych záberov a video upútavke je úplne nová Škoda Kodiaq prakticky celá odhalená!
Po sade oficiálnych záberov a video upútavke je úplne nová Škoda Kodiaq prakticky celá odhalená!

Ďalej môžeme na záberoch vidieť nový dizajn kolies, presnejšie povedané diskov, ktoré prídu s týmto modelom. Tie sú rovnako veľmi efektné už na prvý pohľad, za čo nepochybne môže nielen ich netypický tvar, ale aj skutočnosť, že aj Škoda vsádza na ich dvojfarebné vyhotovenie, čo je momentálne medzi automobilmi veľmi trendy. Mimochodom, hlasy priamo z radov značky hovoria, že pre Kodiaq budú disponovať atletickými tvarmi karosérie. To, čo to bude presne obnášať uvidíme, je však pravda, že i posledná fotografia zobrazujúca bočnú siluetu karosérie a riešenie C-stĺpika naznačuje, že vozidlo nebude zďaleka vystupovať ťažkopádne či neohrabane. Samozrejme, to si Kodiaq nemôže ani dovoliť, keďže pod jeho kapotou nájdeme len výhradne štvorvalcové agregáty - 1.4 TSI, 2.0 TSI a 2.0 TDI (v úvode) vo výkonnostnom spektre 110 kW / 150 koní až 140 kW / 190 koní. O sprevodovanie sa bude starať 6-stupňový manuál, respektíve 7-stupňové DSG, no a nepochybne nebude chýbať ani pohon všetkých štyroch kolies. Viac sa dočítaš po kliknutí na tieto modré slová

Odporúčané
Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov 27. decembra 2023, 10:30

Najväčším tromfom škodovky však bude vnútorná priestrannosť, keďže ide o vôbec prvé 7-miestne vozidlo značky. Okrem troch radov sedadiel s bohatým priestorom pre posádku zaujme aj veľkolepým kufrom - pri 5-miestnom rozložení ponúkne batožinový priestor až 720 litrov, zatiaľ čo pri sklopení aj druhého radu sedadiel narastie tento údaj až na úroveň 2065 litrov, pričom v tomto prípade prenesie toto SUV-čko až 2,9 metra dlhé predmety. Jeho palubná doska bude úplne nová, inak členená a pochopiteľne oveľa väčšia, čo nám približuje napríklad i  uniknutý záber pred-sériového exemplára s len minimálnym počtom kamufláže. Na teraz je to však úplne všetko, viac sa dozvieme určite odstupom času, ostatne, už 1. septembra je naplánovaná oficiálna premiéra v nemeckom Berlíne. Pokiaľ ide o autosalón, tak svetová premiéra je naplánovaná na jesennú výstavu v Paríži. Prvé kusy uvidíme u nás už začiatkom budúceho roka, kedy je naplánovaný predaj.

Po sade oficiálnych záberov a video upútavke je úplne nová Škoda Kodiaq prakticky celá odhalená!
Po sade oficiálnych záberov a video upútavke je úplne nová Škoda Kodiaq prakticky celá odhalená!

Domov
Zdieľať
Diskusia