Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2016, 18:54
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Obyčajný pouličný stánok obdržal prestížnu Michelinovu hviezdu. Malajzijčan je zo svetového ocenenia doteraz v šoku

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pracovať 17 hodín denne má aj svoje mimoriadne svetlé stránky!

Reštaurácie, rýchle občerstvenia či mnohé kaviarne najrôznejšieho druhu striehnu na potenciálnych zákazníkov už takmer za každým rohom. Orientovať sa vo svete jedál a ich podávaní nie je zrovna najjednoduchšie, a preto je vybrať si vhodný podnik niekedy doslova vedou. Buď nás odrádzajú ceny, chute pochodov, obsluha, povesť alebo na druhej strane zasa nachádzame veľa pozitív, vďaka ktorým dané miesto navštívime. Ale keď si to tak zhrnieme, napriek všetkým kontrastom je každá reštaurácie na Slovensku či v okolitých krajinách takmer rovnaká, čo sa však nedá povedať o na prvý pohľad obyčajnom pouličnom stánku v ďalekom a pre nás častokrát exotickom Singapure.

Obyčajný pouličný stánok obdržal prestížnu Michelinovu hviezdu. Malajzijčan je zo svetového ocenenia doteraz v šoku
Zdroj: straitstimes.com

Poznáte Michelin Guide? Ak nie, rýchlo si daný pojem predstavíme. Ide o knižného sprievodcu od firmy Michelin inšpirovaného najstarším sprievodcom udeľujúcim hviezdičky reštauráciám (ale aj hotelom) na svete - Michelin Red Guide. Jednoducho, jedná sa o prestížnu záležitosť a nejeden podnik by sa potešil, keby vytúženú hviezdu za svojej existencie obdržal. Vyhľadávané sú najme podniky výnimočnej kvality.

Avšak pomysleli by ste si niekedy, že Michelinskú hviezdu by mohol získať aj akýsi pouličný stánok nachádzajúci sa kdesi medzi mrakodrapmi v Singapure? 51-ročný Malajzijčan menom Chan Hon Meng pracujúci v kuchyni už 35 rokov predáva ľuďom kura na tradičný spôsob, no práve od neho chutí tak výborne, že jeho povesť nezostala iba medzi stálymi zákazníkmi. Veľmi prijateľná je aj cena za jednu porciu pohybujúca sa medzi 1,70 € až 2,70 €, čo je v Singapure suma pomerne nízka. Ak však zákazník dostane naozaj veľkú chuť, za 13 € má rovno celé kura. Častokrát máva vypredané ešte pred záverečnou a dlhé rady pred stánkom sú samozrejmosťou.

Obyčajný pouličný stánok obdržal prestížnu Michelinovu hviezdu. Malajzijčan je zo svetového ocenenia doteraz v šoku
Zdroj: youtube.com
Obyčajný pouličný stánok obdržal prestížnu Michelinovu hviezdu. Malajzijčan je zo svetového ocenenia doteraz v šoku
Zdroj: carbonated.tv

Aký vplyv má hviezda na budúcnosť stánku? Okrem pravdepodobne zvýšenej návštevnosti a popularity sa cena meniť určite nebude, odkázal Meng, ktorý bol po absolútne nečakanom telefonáte od spoločnosti pomerne veľmi neistý. "Robíte si zo mňa srandu? Prečo by ľudia od Michelin prišli do môjho stánku? Nikdy som o žiadnej inšpekcii nič nepočul," povedal Meng do telefónu. Dostal jednoduchú odpoveď: "Súdime iba na základe chuti daného jedla." A predsa len si z neho srandu nerobili a teraz ide o najlacnejšie predávané jedlo ocenené Michelinskou hviezdou na celej zemeguli.

Celý jeho príbeh nájdete stručne zhrnutý aj vo videu nižšie:

A už teraz viete, čo nesmiete pri budúcej návšteve Singapuru rozhodne vynechať.

Domov
Zdieľať
Diskusia