Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2016, 14:49
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Dobrodružné sci-fi príbehy od autora Game of Thrones sa dočkajú seriálového spracovania

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Spisovateľ George R. R. Martin stojí okrem fantasy ságy A Song of Ice and Fire aj za sériou antológií s názvom Wild Cards. A práve tá si teraz razí cestu na televízne obrazovky.

Pevne veríme, že meno Georgea R. R. Martina, teda známeho amerického spisovateľa a zároveň tvorcu celosvetovo populárnej knižnej fantasy ságy A Song of Ice and Fire, na motívy ktorej vznikol aj nemenej úspešný seriál Game of Thrones, je bezpochyby povedomé každému z vás minimálne z počutia. Ako už ale určite tušíte, oceňovaný autor má na svojom doterajšom konte aj veľké množstvo ďalších zaujímavých diel. A k nim by sme mohli pokojne zaradiť aj sériu antológií s názvom Wild Cards, na ktorú nedávno získalo práva Universal Cable Productions (UCP), čiže televízna produkčná spoločnosť, stojaca za seriálovými počinmi Mr. Robot, Suits, 12 Monkeys či The Magicians.

Dobrodružné sci-fi príbehy od autora Game of Thrones sa dočkajú seriálového spracovania
Zdroj: Wild Cards

Na tejto poviedkovej sci-fi zbierke sa okrem samotného Martina podieľali tiež mená, ako napríklad Roger Zelazny, Howard Waldrop, Lewis Shiner, David D. Levine, Michael Cassutt či Carrie Vaughn, pričom jej previazaný príbeh sa odohráva v alternatívnej histórii, a to konkrétne v roku 1946, kedy je nad newyorským Manhattanom vypustený mimozenmský vírus. Ten sa navyše začne rýchlo šíriť nič netušiacou Zemou, následkom čoho 90% z počtu nakazených zomrie strašnou smrťou. Zvyšných 10% je zasa obdarených podivuhodnými silami. Z drvivej väčšiny sa síce stávajú Jokerovia/Žolíci, a teda zvláštne bytosti, ktoré trpia rôznymi duševnými či telesnými vadami, malá hŕstka šťastných jedincov však obdrží mimoriadnu moc presahujúcu ľudský potenciál a vytvorí tzv. Esá.

Keďže je George zaneprázdnený písaním The Winds of Winter, tak sa do chodu televízneho spracovania Wild Cards nezapojí. No z pozície výkonnej producentky bude na celý projekt dohliadať Melinda M. Snodgrass, scenáristka (seriály Odyssey 5, The Outer Limits, Star Trek: The Next Generation) a Martinova pravá ruka, ktorá vyššie spomínanú antológiu pozná viac než dobre. Žiaľ, na ďalšie nové informácie si budeme musieť ešte nejaký ten čas počkať. Dovtedy nám však určite zanechajte vaše dojmy v komentároch. Myslíte si, že by mohol svetlo sveta uzrieť podobný fenomén, ako v prípade Game of Thrones? A nájdu sa medzi vami aj čitatelia a fanúšikovia predlohy?

Domov
Zdieľať
Diskusia