Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2016, 18:21
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Auto sa dá riadiť aj bez oboch nôh a bez jednej ruky. Ľudia, ktorí prišli o končatiny, sa vzdávajú neradi

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ak človek chce, dá sa prekonať takmer akýkoľvek problém.

Chlapík menom Destin už niekoľko rokov úspešne prevádzkuje svoj internetový kanál Smarter Every Day a keď sa na Refresheri objavil po prvýkrát, mnoho z vás mu dalo prezývku podľa mena nášho premiéra, pretože sa vraj na seba podobajú. Nech už to je akokoľvek, Destin dodnes nahráva náučné a zaujímavé videá a jeho posledný výtvor možno zaujme aj teba, pretože sa v ňom stretol s Kennym, ktorý stratil obe dolné končatiny a takmer celú ruku.

Kennyho stretol v posilňovni prispôsobenej špeciálne pre ľudí s podobnými úrazmi, pri ktorých sa prichádza o končatiny, a aj keď by si to pri pohľade na Kennyho možno nepovedal, tento chlapík šoféruje svoje obrovské auto bez akýchkoľvek problémov. Nechal si doň nainštalovať rampu schopnú zdvihnúť jeho vozík a aj jeho na sedadlo vodiča a dokonca aj špeciálny systém, vďaka ktorému vie s protézou jednoduchým pohybom ovládať plyn aj brzdu. Pri šoférovaní si dokonca musí vymeniť dlaň svojej protézy za špeciálnu násadu, aby mu v premávke ruka neskĺzla z volantu a sledovať to, ako sa človek s toľkými zdravotnými problémami usmievami za volantom vlastného vozidla, to je neopísateľný pocit. 

Domov
Zdieľať
Diskusia