Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2016, 1:24
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Christopher Nolan odhaľuje prvé zábery z veľkolepého vojnového príbehu Dunkirk

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prvý teaser trailer pre Dunkirk s Tomom Hardym ponúka intenzívny pohľad na boj o holý život.

Warner sľuboval, Warner dodal. Každý sme si asi od prvého teaseru pre Nolanov Dunkirk sľubovali viac záberov či nejakú tú ohlušujúcu explóziu či záber na Toma Hardyho, ale Nolan a Warner už vedia, že na jeho filmy sa nechodí kvôli hercom. Nolan je v kinách, takže na neho jednoducho pôjdeme a môže tam hrať aj Milan Kňažko. A aj tak si ten teaser pozriete viackrát než trailer na Strangea či Fantastic Beasts. Podľa záberov nižšie môžeme očakávať, že to bude zase raz špica. Nakoniec, len pohľad na opreté zbrane a zúfalstvo vojakov je intenzívnejší než všetky tie výbuchy a hlášky v posledných traileroch. 

Dunkirk je francúzske mestečko na severe krajiny, ktoré bolo počas vojny evakuované v rozmedzí 8-9 dní a zachránilo sa vtedy takmer 340-tisíc belgických, francúzskych a britských vojakov. Akcia prebiehala takmer bez prestávky, pričom v prvý deň sa evakuovalo len niečo cez 7-tisíc vojakov. Na pomoc boli zavolané všetky druhy lodí, či už išlo o výletné, rybárske či ako-tak pozliepané kúsky plávajúce na vode. Zachrániť sa chcel každý. Vojaci boli totiž obkľúčení nemeckou armádou, ktorá by ich inak s najväčšou pravdepodobnosťou zmasakrovala. Vo filme sa okrem Marka Rylancea objaví aj Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Fionn Whitehead, Jack Lowden, Aneurin Barnard či Harry Styles z kapely One Direction. Júl 2017 sa nezadržateľne blíži. 

Domov
Zdieľať
Diskusia