Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2016, 19:56
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Tesla kupuje SolarCity. Zelená energia bude dostupná pre každú domácnosť

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Dôležitý míľnik s veľkými dopadom na našu budúcnosť.

Zhruba mesiac dozadu sme sa dozvedeli, že Tesla ponúkla spoločnosti SolarCity, zaoberajúcej sa solárnymi panelmi, lukratívnu ponuku a dnes už konečne oficiálne vieme, že tá ju aj prijala. Čo to teda zanemená? Ako bolo vidieť v druhej časti majstrovského plánu vizionára Elona Muska, pozornosť v nadchádzajúcich rokoch zamerajú na vytvorenie samostatného energetického systému, ktorý zvládne ako uskladnenie elektrickej energie, tak i jej výrobu zo získanej solárnej energie. Jednú hlavnú časť má preto predstavovať už dlhšie známy Powerwall, alebo inými slovami akási domáca batéria a tú ďalšiu zase dostupné solárne panely. Bez vyššie spomenutej akvizície by preto niečo také zrealizovali oveľa komplikovanejším a najmä zdĺhavejším spôsobom, keďže Tesle doteraz chýbalo nevyhnutné know-how, zdroje a kapacity súvisiace s druhou časťou systému.

Vzájomná dohoda oboch spoločností v hodnote 2,6 miliard amerických dolárov tak po úspešnej vertikálnej integrácii prinesie niečo, čo nás postupom času oslobodí od konvenčných energetických riešení. Ľudia si budú môcť postaviť príbytok ďalej od civilizácie bez obáv, že si nedokážu nabiť notebook, smartfón alebo elektromobil. Výber miesta im neovplyvní nedostupnosť inžinierskych sietí, takže budú v konečnom dôsledku oveľa slobodnejší, ako je momentálne drvivá väčšina z nás. Zatiaľ však vieme iba to, že transakciu dokončia až v štvrtom kvartáli 2016.

Tesla kupuje SolarCity. Zelená energia bude dostupná pre každú domácnosť
Zdroj: wikipedia.org
Domov
Zdieľať
Diskusia