Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2016, 19:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Augustové kino premiéry v znamení najočakávanejších filmov roku či animáku pre dospelých

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Júl bol síce trochu slabší, no v auguste sa dočkáme blockbusteru na každý víkend.

Tiež ste v júli neboli v kine? Že bol ten program slabší ako ostatné roky v lete, respektíve ste po prvých recenziách neverili ani očakávaným skvostom? Nemajte strach, v auguste do toho kina pôjdete, aj keby ste nechceli. A vy sa tam pritom budete hrnúť ako zombíci z World War Z. Viac o príbehu a ďalších zaujímavostiach už tradične zistíte po kliknutí na odkaz v názve.

1. Suidice Squad - 4. 8. 

Začíname hneď zostra. Suicide Squad je celkom možno najočakávanejší DC film posledných rokov. Na rozdiel od BvS nás totiž trailery potešili, prvé ohlasy sú viac než pozitívne, uvidíme nového Jokera, sexy Harley, no a sľúbený je aj celkom nový pohľad na Batmana čoby strašidelnú postavu pre každého kriminálnika. A navyše to točí David Ayer, ktorého filmy hodnotíme lepšie než tie Snyderove. Suicide Squad má všetky predpoklady na to, aby sa stalo najlepším komiksovým filmom tohto roka. Bude mať ale čo robiť, aby prekonalo Civil War a Deadpoola. 


2. Tajný život maznáčikov - 11. 8. Čo robia naše milované zvieratká, keď ich necháme doma osamote? Nuž, rozhodne nevinne nespia, skôr nám zvyknú obrátiť celý byt naruby. Nový animák od tvorcov Ja, zloduch nám ukáže, ako to vyzerá z ich perspektívy, pričom zažijeme veľké dobrodružstvo naprieč celým mestom. Nepôjde totiž len o tajný život našich maznáčikov, v útrobách mesta sa skrýva skupina odvrhnutých zvierat, ktoré chystajú pomstu. Trailery boli fajn, vzhľadom na cieľovku a synopsu ale môžeme predpokladať, že to oscarový animák nebude, ale to vám už asi doplo. Na druhej strane, ak máte v rodine menšie deti, ide o ideálnu snímku na víkendové posedenie v kine. 


3. Buchty a klobásy - 11. 8. 
V ten istý deň ale premiéruje trochu iný animák. Animák, na ktorý vám radíme deti nebrať. R-kový príbeh Setha Rogena o tom, ako si jedlo myslí, že v kuchyniach ľudí sa nachádza prechod do nebeského sveta sa zvrhne v momente, keď nôž žienky domácej pretne telo mrkiev a zvyšní kamaráti sa začínajú smažiť na panvici. Ľudia sú v očiach jedla razom monštrá. Nepôjde o horor, skôr o originálnu, veľmi neslušnú komédiu plnú vulgarizmov. S veľkým potešením vám taktiež oznamujeme, že distribútor Itafilm sa rozhodol ponechať originálny dabing a pridať titulky. O Sausage Party už viete vďaka nášmu spravodajstvu všetko potrebné, odpoŕučame teda nepozerať na žiadne nové televízne spoty či trailery a tešiť sa na premiéru, ktorá je už za rohom. 



4. Bad Moms/Matky rebelky - 11. 8

Ideálna komédia pre letné páriky. Bad Moms s Milou Kunis a pár ďalšími hviezdičkami o tom, ako ich unavuje usporiadaný život mamičiek bez partnerov, ktoré sú na všetko samy a všetko musí ísť podľa pravidiel spoločnosti. A tak sa rozhodnú vychovávať deti podľa svojho uváženia a popri tom sa konečne aj trochu zabaviť, čo už hodnú chvíľu nemohli práve kvôli svojim ratolestiam. Trailer vám ale urobí o snímke oveľa lepší obrázok, než náš popis. 


5. War Dogs - 18. 8. 

O Vojnových psoch sme si niečo písali ešte včera, kedy vyšiel záverečný trailer. Nebudeme sa preto opakovať a len vám pripomenieme, že snímka bude mapovať život dvoch obyčajných chalanov z Miami, Efraima Diveroliho (Jonah Hill) a Davida Packouza (Miles Teller), ktorí jedného dňa vyhrajú 300 miliónový kontrakt od Pentagonu na vojenskú podporu (zbraňami) pre amerických spojencov v Afganistane. To ich však dostane do veľmi nebezpečných situácií s veľmi nebezpečnými ľudmi. Uvidíme taktiež, čo sa vlastne pokazilo, keďže dvojica bola neskôr odsúdená za 71 prípadov podvodu. Režíruje  Todd Phillips (Hangover, Due Date). 

6. Star Trek - 18. 8. 
Po poslednom traileri musím aj ja uznať, že to konečne začína vyzerať dobre. Už od odhalenia tretej časti od Abramsovho rebootu sme sa všetci obávali, či sa snímka v rukách Justina Lina nezmení na akčnú jednohubku bez presahu a správnej atmosféry, akou oplýva len Star Trek. Našťastie, zdá sa, že trailerová kampaň klamala a Star Trek Beyond je údajne lepšie ako Into the Darkness, čo by značilo, že sa v kine budeme baviť viac než slušne. A my držíme Linovi palce, nech mu to vyjde. 


7. Shallows/Smrtiaci príliv - 25. 8. 

Chválené béčko s príjemnou herečkou v hlavnej úlohe, dobrým tempom a kvalitne natočenými napínavými momentmi. Aj také slová chvály už o Shallows s Blake Lively padli. Manželka Ryana Reynoldsa sa po vzore svojho miláčika vytasila s krvavým a zábavným filmom, na rozdiel od komiksovky je však Shallows oveľa nenápadnejším dielom, ktoré by vás však možno nemalo minúť. Trailery sľubovali skvelú survival drámu. Možno práve toto je ideálny film na pohodový víkendový večer s priateľkou či priateľom. 



8. Pete's Dragon - 25. 8. 
Tí menší budú asi chcieť ísť cez víkend na remake slávnej rozprávky od Disney. Z trailerov nevieme, čo si máme o snímke vlastne myslieť, no nevyzerá to najhoršie. Máme ale pocit, že veľa vody nenamúti ako v box office meradle, tak v recenziách. Nenápadný film, ideálna na rodinné večery, ktorý však zrejme nestrhne. Ktovie, možno nás nakoniec všetkých prekvapí, keďže trailery častokrát film neodhadnú v pravom svetle. Príbeh chlapca a draka sme tu však mali už niekoľkokrát a možno to divákov už omrzelo. Vyjadriť sa môžete v diskusii. 



9. Najkrajší deň - 25. 8. 
Umierate, neviete to zastaviť, a tak sa s kamarátom rozhodnete prežiť svoje posledné dni luxusným životom užívajúc si spontánne rozhodnutia, zábavu a peniaze. Nie práve najoriginálnejšia zápletka, no natočené to môže byť dobre. Mix zábavy, humoru a drámy v nemeckej snímke môže osviežiť letné horúčavy. Nakoniec, nedá sa každý víkend chodiť len na blockbustery. 

10. Ben Hur - 25. 8.

Posledný augustový víkend bude jednoducho nabitý. Ak máte poruke multiplex, je isté, že sa nudiť nebudete. Nádielka filmov vám poskytne zábavu na celý týždeň, nielen na víkend, no a to nehovoríme o predošlých premiérach. Historický Ben-Hur, ktorý získal pred desiatkami rokov 11 Oscarov sa pokúša o hviezdny comeback remakom od Timura Bekmambetova, vďaka ktorému sa uskutočnil sen mnohých z nás v podobe Hardcore Henry. Zdá sa však, že Timur tentoraz trafí vedľa. Trailery nás nalákať nedokázali a tí, čo pôvodnú snímku videli, vnímajú atmosféru aj celkovú auru okolo filmu diametrálne odlišne, než ako to bolo pred desiatkami rokov. Budeme však veriť, že to dopadne na jednotku.



Okrem vyššie predstavených 9 filmov nás čaká aj Strašidlá od Trošku, romantická komédia Hore za láskou, česká komédia Zoznamka, ktorú by ste však podľa recenzií mali obísť širokou okľukou, no a pár ďalších snímok. Kompletný prehľad premiér nájdete tu. Na aké filmy tento mesiac zájdete do kina?

Anketa:
Na ktorý film sa tešíte v auguste najviac vy?
Suicide Squad
Tajný život maznáčikov
Sausage Party
War Dogs
Star Trek Beyond
Shallows
Pete's Dragon
Najkrajší deň
Ben Hur
Suicide Squad
58 %
1424 Hlasov
Tajný život maznáčikov
9 %
216 Hlasov
Sausage Party
17 %
420 Hlasov
War Dogs
3 %
84 Hlasov
Star Trek Beyond
4 %
101 Hlasov
Shallows
4 %
102 Hlasov
Pete's Dragon
0 %
10 Hlasov
Najkrajší deň
2 %
60 Hlasov
Ben Hur
1 %
28 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia