Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2016, 11:15
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Samsung má vďaka Galaxy S7 dôvod na oslavu. Zisk výrobcu medziročne narástol až o 18%

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Juhokórejský gigant zažíva úspešné obdobie. Vydrží mu to?

Keď sa nedarí jednému, darí sa druhému, čo už nejaký ten čas platí o situácii dvoch známych spoločností - Samsungu a Apple. Áno, kalifornský výrobca mal posledné roky takmer samé úspešné obdobia, čo bolo vidieť najmä po predstavení dlho očakávaného iPhonu s veľkým displejom. V uplynulých mesiacoch ho ale úspech akosi začal obchádzať. Dopyt totiž klesol nielen po iOS smartfon, ale aj iPadoch a Macoch. A s predajom sa mu nedarilo ani v doteraz úspešnej Ázii. Situácia jeho úhlavného konkurenta z Južnej Kórei je však úplne odlišná. Samsung si na konto behom posledného kvartálu (apríl, máj, jún) pripísal zisk 7,22 miliardy amerických dolárov, pričom samotný výnos dosiahol sumu až 45,1 miliardy dolárov.

Pri medziročnom porovnaní zisku dosiahol Samsung až 18% nárast. Čo sa týka výnosov, tak v tomto prípade ide o viac ako slušný 5% nárast. Na úspešnom období má významný podiel hlavne mobilná divízia a jej vlajková loď Galaxy S7, ktorá je už od predstavenia stredobodom pozornosti mnohých používateľov hi-tech smartfónov. Onedlho navyše predstaví Galaxy Note 7. Dobré predaje smartfónov preto vydržia minimálne do konca roka. Profit divízie dosiahol až 3,83 miliardy a výnosy 23,5 miliardy dolárov, takže po porovnaní s vyššie uvedenými číslami je snáď každému jasné, aký podiel má vývoj a výroba mobilných zariadení na dosiahnutých obchodných výsledkoch.

Výsledky Samsungu z obdobia uplynulého kvartálu (apríl, máj, jún) 2016:

  • výnosy 45,1 miliardy dolárov
  • operačný zisk 7,22 miliardy dolárov
Domov
Zdieľať
Diskusia