Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2016, 8:54
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Nahliadni vo virtuálnej realite do veliteľského modulu Apollo 11, ktorý astronautov doniesol až na Mesiac. Obsahuje aj detaily, ktoré si doteraz nevidel

TECH NASA VIRTUÁLNA REALITA
Uložiť Uložené

Modul, ktorý ovplyvnil históriu celého ľudstva.

V roku 1969 sa po prvýkrát v histórii dostala ľudská noha na povrch Mesiaca. Neil Armstrong, Buzz Aldrin a Michael Collins sa navždy zapísali do histórie a vo svojom veliteľskom module Apolla 11 dosiahli našu jedinú prirodzenú družicu. Prostredníctvom spolupráce The Smithsonian Institute a spoločnosti Autodesk máš teraz príležitosť zažiť v trochu menej vzrušujúcej podobe presne to, čo zažívali traja astronauti vo svojom module vďaka virtuálnej realite alebo detailnému internetovému skenu. Vďaka špeciálnej modernejšej technike zaznamenávania interiéru modulu sa odborníkom podarilo dostať aj na miesta, ktoré boli až doteraz pred svetom takpovediac schované, medzi ktorými by si našiel niekoľko odkazov na papierikoch, či kalendár a astronautské grafiti. Neváhaj teda a pusti sa do prehliadania kapsule, ktorá sa ako jediná časť raketoplánu dostala späť na zemský povrch v jednom celku, kde možno nájdeš aj to, čo iným fanúšikom doteraz unikalo.  

Do internetového skenu či virtuálnej reality sa dostaneš cez tento odkaz

Domov
Zdieľať
Diskusia