Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2016, 9:25
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Vikingovia sa s Rollom plavia za svojou anglickou pomstou. Blíži sa Ragnarov koniec?

FILMY A SERIÁLY VIKINGS
Uložiť Uložené

Prvé zábery z druhej polovice 4. série Vikingov dorazili počas Comic-Conu a je sa na čo pozerať.

Poviem to znova, a znova ma za to budete nenávidieť, no pravde treba čeliť. Posledná séria a pol Vikingov jednoducho ani zďaleka nemá na prvé dve. Ubralo sa z tempa, akcie aj sympatií postáv, pridal sa zbytočný guľáš, no a akonáhle tvorcovia a televízia History vycítili, že si to ľudia idú, rozhodli sa nezmyselne seriál natiahnuť, ako inak, vďaka nudnej vate. Našťastie sa objavili niektoré zaujímavé postavy, nejaký ten stret-dva sa ešte našli a niektoré epizódy, vrátane tej poslednej, nám vynahradili všetky tie slabšie. Na Vikingov sa stále tešíme a stále ich máme radi, no dúfame, že druhá polovica 4. série už bude o čosi kvalitnejšia. Vikingovia si však nastavili veľmi vysokú latku, udržiavať si kvalitu bolo teda viac než náročné. Stále však ide o nadpriemerný seriál a my dúfame, že sa už ďalšieho poklesu kvality nedočkáme. 

Po traileri z Comic-Conu, ktorý predstavuje vôbec prvé zábery z očakávaného pokračovania príbehov na severe planéty, v Anglicku či Francúzsku, sme naklonení skôr k tomu, že sa nič meniť nebude. Očakávaný timeskip dá možnosť zrodu nových hrdinov, okrem iného aj Ragnarových synov, no a ak sa aspoň trochu orientujete v histórii a televízia History sa jej plánuje držať, veľmi dobre viete, čo sa s najväčšou pravdepodobnosťou v ďalšej desiatke epizód stane. Ragnar sa vydá do Anglicka, kde ho stretne nemilý osud. Jeho synovia, hoci svojho otca nenávidia, sa ho rozhodnú pomstiť a my tak uvidíme strety a súboje tisícov Vikingov, a to všetko s Rollovou podporou, ktorý v sebe ani po toľkých rokoch nedokáže úplne zaprieť Vikinga. Severanom teda zaručí bezpečný prechod po mori, aby tak dokonali svoju pomstu. 

Herecký ansámbel už tradične tvoria Travis Fimmel (Ragnar), Katheryn Winnick (Lagertha), Clive Standen (Rollo), Alexander Ludwig (Bjorn), Gustaf Skarsgard (Floki) a ďalší. Scenár má na starosti Michael Hirst. 4. séria bude pokračovať na jeseň, rátame s mesiacom október, kedy bude pokračovať aj The Walking Dead a mnohé ďalšie očakávané seriály. My už vieme, že seriál sa dočká aj 5. série, ktorá môže byť jeho poslednou. Má mať rovných 20 častí a zrejme sa rozdelí, rovnako ako séria štvrtá. Ak sledovanosť neklesne, je možné, že sa dočkáme aj ďalších sérii, jedno je však isté. Ragnarov koniec sa blíži. Aké máte z traileru pocity?

Späť
Zdieľať
Diskusia