Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2016, 16:58
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Žena porodila svoje dieťa v potoku a video zverejnila na internete. Narodenie malej Perouze videlo už vyše 50 miliónov ľudí

ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA
Uložiť Uložené

Simon Thurberová si videom získala množstvo priaznivcov aj odporcov. Ku ktorej skupine sa prikláňate vy?

Mnoho žien túži po vlastnom dieťati a neváha urobiť čokoľvek preto, aby vytúžený cieľ dosiahli. Väčšine z nich sa podarí otehotnieť a porodiť zdravého potomka. Vďaka pokroku je starostlivosť o tehotné ženy na vysokej úrovni a lekári, ostatný zdravotnícky personál, genetici a mnohí ďalší sú dôležitou súčasťou celého procesu vzhľadom k tomu, že dohliadajú, aby obdobie tehotenstva ako aj samotný pôrod prebehli podľa možností bez komplikácií. V dnešnej dobe je fenoménom rodiť doma, rodiť do vody, rodiť na kolenách. Stručne povedané, kdekoľvek, len nie v nemocnici a štandardným spôsobom. Iste, táto skupina tehotných je zlomkom oproti zvyšku, no aj tak sú návraty do obdobia, kedy bola medicína v porovnaní s tou dnešnou v plienkach, veľmi riskantné, či sa to niekomu páči, alebo nie.

Simon Thurberová je dnes 43-ročnou matkou štyroch detí. Patrí medzi ženy, ktorým bolo nadelené v tomto smere dosť a podarilo sa jej postupom času vybudovať početnú rodinku. Donedávna o nej vedel len málokto, dnes k nej s úctou aj odporom vzhliadajú mnohé budúce mamičky. Simon sa preslávila tým, že na internete zverejnila video svojho pôrodu. To by sa ešte dalo pochopiť, keby video neozbrazovalo, ako Simon rodí v prírode priamo v potoku. V súčasnosti si zábery pozrelo viac ako 52 miliónov ľudí. Hoci žena o sebe tvrdí, že videom chcela ukázať, že pôrod v prírode má svoje čaro, obdiv niektorých matiek strieda rozčarovanie, hnev aj znechutenie inej skupiny ľudí. 

Žena porodila svoje dieťa v potoku a video zverejnila na internete. Narodenie malej Perouze videlo už vyše 50 miliónov ľudí
Zdroj: YouTube / Birth In Nature

,,Prvé tri dcéry som rodila doma, ale vždy som si chcela vyskúšať pôrod v prírode. Štvrtú dcéru som tak porodila bez pípania prístrojov a mimo nemocničného prostredia. Nemôžeme sa tváriť, že tisícky rokov nerodili ženy presne takýmto spôsobom. Ale viem, že niektorí ľudia budú pri pohľade na rodiacu ženu v potoku zdesení." Simon je vyškolená dula, ktorá pomáhala pri pôrode mnohým mamičkám. Jej rodičia pôsobili ako misionári v Papui-Novej Guinei a často jej rozprávali o tom, ako tamojšie ženy rodia v prírode a deti nosia na chrbte v šatkách. Pôvodom Američanka z Utahu dnes so svojou rodinou žije v austrálskom Melbourne. 

Odporúčané
Ukrajinské dievča vychovali psy: Keď Oxanu našli, nevedela rozprávať, len štekať. Chodila po štyroch a jedla odpadky Ukrajinské dievča vychovali psy: Keď Oxanu našli, nevedela rozprávať, len štekať. Chodila po štyroch a jedla odpadky 13. marca 2024, 16:30

Nižšie nájdete samotné video, ktoré vzbudilo rozruch medzi verejnosťou. Musíme upozorniť, že video nie je vhodné pre slabé a citlivé povahy. Tí z vás, ktorí ho dopozeráte dokonca, nám svoj názor môžete zanechať v komentároch. Milé slečny, viete si predstaviť, že by ste podobne ako Simon rodili v potoku? Dajte nám vedieť. Budeme radi za každý jeden názor.

Domov
Zdieľať
Diskusia