Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2016, 16:01
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Nintendo oživilo legendárnu konzolu NES. Novinka má klasický dizajn a 30 integrovaných hier

TECH
Uložiť Uložené

Veterán sa vracia.

Len zopár súčasných výrobcov z herného priemyslu môžeme označiť za tak veľkých priekopníkov, akým je aj japonská spoločnosť Nintendo. Nakoľko jej história siaha až do 70. rokov minulého storočia, tak má toho za sebou naozaj veľa. Počas svojho dlhého pôsobenia priniesla na spotrebiteľský trh hneď niekoľko revolučných herných konzol a za jednu z nich môžeme označiť 8-bitový NES, alebo inými slovami Nintendo Entertainment System, ktorá sa v týchto dňoch dočkala kompaktnejšej a zároveň i mierne zmodernizovanej repliky so zachovaným vizuálnym vzhľadom.

NES Classic Edition obsahuje HDMI porty, takže sa dá bez akýchkoľvek problémov pripojiť k novodobým televízorom, pričom obsahuje presne tri desiatky nainštalovaných hier, ktoré tvoria samé legendárne tituly. V zozname nájdete kúsky ako je napríklad Castlevania, Final Fantasy, Pac-Man, Super Mario Bros. a nechýba ani taký Donkey Kong. Ku konzole z 80. rokov budú navyše k dispozícii aj tradične vyzerajúce gamepady. Novinka záujemcov vyjde na necelých 60 amerických dolárov. Dostupnosť je ohlásená na 11. novembra.

Nintendo oživilo legendárnu konzolu NES. Novinka má klasický dizajn a 30 integrovaných hier
Zdroj: www.engadget.com
Domov
Zdieľať
Diskusia