Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2016, 16:00
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Jay Z sa po troch rokoch pripomína prvým sólovým singlom, aby reagoval na policajnú brutalitu v Amerike

HUDBA HUDBA JAY-Z
Uložiť Uložené

V USA sa opäť odohralo niekoľko nepríjemných vecí, na ktoré Jay Z reaguje v novom songu spiritual.

Rok 2016 znamenal pre žijúcu legendu hip-hopu Jay Z-ho menší comeback do rapovej hry, keďže po dlhšom období predviedol svoje zručnosti s mikrofónom na viacerých skladbách, kde sa objavil ako hosť. Okrem Khaledovho I Got the Keys to bola napríklad aj pieseň Drug Dealers Anonymous s King Pushom. Na oboch nám potvrdil, že s ním treba stále počítať a že mladších kolegov dokáže s ľahkosťou zatieniť. Jeho sólový track, ktorý by bol prvý po približne troch rokoch, sme ale až do dnešného dňa nedostali, i keď sa hovorilo o tom, že chystá album ako odpoveď na projekt Lemonade z dielne Beyoncé. Stále nevieme, či to je len klebeta alebo pravda, no tak či onak, Hova má pre nás novú sólovú nahrávku. Len škoda, že v nej musí reagovať na také okolnosti, na aké v nej reaguje. 

Spojené štáty americké totiž v posledných dňoch zasiahla násilná smrť dvoch Afroameričanov, Altona Sterlinga a Philanda Castila, ktorí boli zastrelení zložkami polície. Nebudem sa ponárať do hĺbky tejto problematiky, no každý vie, že sa to nestalo po prvýkrát. Toho si je vedomý aj Jay Z a v skladbe spiritual preto reaguje na policajnú brutalitu a problémy, ktorým musia afroamerickí občania USA každý deň čeliť. Hov apeluje na to, že černosi sú rovnako ľudia ako belosi a nie sú o nič škodlivejší. Časti tohto tracku mal Jigga nahraté už približne 2 roky, keďže mu Punch z TDE vravel, aby ho vydal v čase úmrtia Michaela Browna v auguste roku 2014. Jay ale odpovedal, že táto problematika bude vždy relevantná a mal pravdu. Úprimný singel s produkciou od Detaila a Ray Reala si spoločne s priloženým listom vypočuj a prečítaj nižšie. 

Jay Z sa po troch rokoch pripomína prvým sólovým singlom, aby reagoval na policajnú brutalitu v Amerike
Zdroj: twitter.com

Pre viac informácií zo sveta rapu sleduj Raporter

Domov
Zdieľať
Diskusia