Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2016, 17:08
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších hier, ktoré si zahráme do konca roka 2016

TECH NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY
Uložiť Uložené

Tie najlepšie hry nás ešte len čakajú!

Od nášho článku najočakávanejších hier roka 2016 ubehlo už pár dlhých mesiacov a zatiaľ čo si pravdepodobne pamatáte, aké skvelé, ale i menej skvelé hry ste už za ten čas hrali, releasy v nadchádzajúcich mesiacoch vám už z hlavy celkom možno vypadli. Aj preto vám dnes prinášame zoznam 10 najočakávanejších hier, ktoré majú potenciál plniť stránky médii, baviť hráčov a taktiež dostávať v recenziách vysoké hodnotenia. Ešte raz pre istotu pripomíname, že ide o zoznam, nie rebríček. 

 

Deus Ex: Mankind Divided - 23. august (PC, Xbox One, PS4)
Adam Jensen je po rokoch spať, aby bojoval proti teroristom a iluminátom. Udalosti z Human Revolution rozdelili spoločnosť na dve skupiny. Na augmentovaných, teda vylepšených ľudí a na tých, ktorí sa vylepšiť nedali. Tí vylepšení sú odsunutí na okraj spoločnosti a práve medzi nimi bude Adam hľadať svoj cieľ. Stretneme sa so starými známymi, dokonca s niekým z úplných začiatkov série, no a pozrieme sa do Dubaja či Prahy. Nové mechanické prvky či celkový pocit z hrateľnosti už necháme na vás.

Odporúčané
Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) 4. januára 2024, 9:30


Recore - 13. september (PC, Xbox One)
Na to, aký boom to na minuloročnej E3 spôsobilo, sa o Recore hovorilo skutočne málo. Oveľa horšia situácia ale pramení z mizerného množstva obrazových materiálov. Žiadne trailery, žiadne gameplay videá, žiadne promá. Akoby Microsoft hre neveril a vlastne ani nevie, prečo do nej šiel. Ide o MS exkluzivitu, takže sa hry dočkáme na oboch strojoch od Microsoftu. Toto akčné dobrodružstvo nás zavedie do sveta, kde patríme k posledným ľuďom, ktorí prežili. Zatiaľ nevieme, čo sa stalo, ani v akej situácii sa svet okolo nás bude nachádzať, vieme však, že hlavná hrdinka Jewel sa spriatelí s akousi entitou, ktorá svoju energiu dokáže vniesť do akéhokoľvek predmetu a oživiť ho (čiže niečo ako ten z dymu v Hellboyovi). Väčšinou na seba ale preberá podobu psa a volá sa Mace. Budeme tak vo dvojici bojovať proti nástrahám života a snažiť sa neumrieť. Niektoré takéto duše vám budú chcieť pomôcť, iné vám pôjdu po krku. Vo videu nižšie nájdete gameplay zábery.


Forza Horizon 3 - 27. (september PC, Xbox One)
Pokračovanie obľúbenej hernej série od Playground Games sa bude odohrávať v Austrálii. Ponúkne desiatky výziev, kooperatívnu kampaň pre 4 hráčov, najširší vozový park v rámci série Horizon, zase o niečo lepší vizuál, krásne prostredia s veľkou rozlohou a tak ďalej a tak ďalej. Čakajú nás ikonické autá, legendárne kúsky, ale aj milé stroje, s akými by ste veľa pretekov nevyhrali, ale túžite sa v nich previezť. 


Mafia 3 - 7. október (PC, Xbox One, PS4)

O tretej Mafii sme toho napísali už až-až. Spomeňme preto len, že hra po dlhých mesiacoch od oznámenia konečne vyzerá lákavo. Trochu sme už aj vývojárom z Hangar 13 odpustili, že úplne zmenili kabátik série a vydali sa iným smerom, aj keď nás to bude hnevať ešte dlhé mesiace. Jazdný model sa údajne upravil, autá už nevybuchujú pri každom náraze, atmosféra je úžasná, prestelky vyzerajú zábavne a ten príbeh nemusí byť až taký hrozný, aj keď, priznajme si, že by sme sa lepšie cítili v obkolesení Talianov, kapov, a celého toho feelingu, ktorý nám Rambo Lincoln predvedie na ceste za pomstou. Zhrnuté a podčiarknuté, tešíme sa a dúfame, že to dopadne dobre. Toto by totiž značke mohlo uškodiť viac, než odchod Dana Vávry a osekanie Mafie 2, ktorá bola úžasnou hrou, akurát nesplnila príliš vysoké očakávania hráčov, celej hernej komunity a vlastne všetkých, ktorí nedostali hru, aká im bola prezentovaná. Aj keď bola skutočne skvelá, niektoré hriechy sa proste neodpúšťajú. 


Battlefield 1 - 21. október (PC, Xbox One, PS4)

Jedno preview už sme vám ponúkli, ďalšie, o niečo menšie, príde niekedy v auguste, pričom ešte v tom mesiaci dorazí aj open beta, takže vám rozhodne ponúkneme aj naše dojmy. Battlefield 1 odohrávajúci sa počas prvej svetovej vojny je bezmála najočakávanejšou FPS akčnou hrou posledných rokov. Čaká nás kampaň, na ktorej si údajne DICE dalo veľmi záležať a multiplayer, ktorý z gameplay videí pôsobí zábavným dojmom s množstvom nových prvkov. Tie by mali sériu obohatiť, rovnako ako tak trochu iný štýl hrania, keďže pôjdeme do histórie z celej série najhlbšie. Viac sa dozviete vo vlákne tu. Teraz už šup-šup na trailer. 


The Last Guardian - 25. október (PS4)

Ďalšia veľká exkluzivita pre PS4 je od štúdia SCEI. Po ICO a Shadow of the Colossus nasledovala dlhá pauza. Fumito Ueda najprv plánoval priniesť adventúru o chlapcovi a psíkovi s krídlami na PS3, SONY však zmenilo plány, hra sa mala prekopať a prerobiť na PS4 verziu. To zabralo nečakane veľké množstvo času. Nakoniec sme sa ale dočkali dňa, kedy bol ohlásený dátum vydania The Last Guardian na PS4. Očakávame geniálny titul, sklamanie neprichádza v úvahu. Nie po toľkých rokoch. 


Gears of War 4 - 11. október (PC, Xbox One)
No Marcus, no party? Asi preto legendárnu postavu s Lancerkou štúdio Coallition do hry zakomponovalo. V prvej časti plánovanej trilógie budeme hrať za syna Marcusa Fenixa. Dej sa bude odohrávať 25 rokov po Gears of Wars 3 a hlavná postava sa bude volať JD Fenix. Ten ušiel z domu ako maloletý, prečo, ako a či sa medzitým so svojím legendárnym otcom ešte stretol, sa dozvieme neskôr. Po jeho boku uvidíme Kait Diaz a Delmonta "Del" Walkera. Gameplay prešiel vylepšeniami, cover systém sa prepracoval k lepšiemu, počasie bude zohrávať kľúčový faktor hrateľnosti aj príbehu, no a zlepšil sa ako vizuál, tak aj niektoré mechaniky. Okrem nových postáv pribudnú aj nové zbrane, lokácie a zmeniť sa má aj samotný žáner. Titul má byť podľa vývojárov viac hororovejší.


Dishonored 2 - 11. november (PC, Xbox One, PS4)

Pokračovanie po 4 rokoch? Prečo nie, na kvalitu sa čakať oplatí. Prvý diel bol tak trochu nečakaným, no za to obrovským hitom. Chytľavá stealth hrateľnosť, pútavý vizuál, príbeh, ktorý nenudil, hráčmi obľúbené craftovanie a inovátorský štýl gameplayu. Dishonored to malo všetko a  hráči si ho zamilovali. Dvojka ponúkne množstvo noviniek. Medzi tie najhlavnejšie bude patriť možnosť vybrať si, za koho chcete hrať. Buď za hrdinu z jednotky Corva, alebo jeho chránenkyňu Emily, princeznú z jednotky. Výber si dobre premyslite, s touto postavou budete totiž hrať počas celej hry. Zmeníme aj lokáciu, a hoci sa začiatok i koniec deja bude odohrávať v Dunwalle, jeho hlavná časť sa odohrá v Karnacu.


Watch Dogs 2 - 15. november (PC, Xbox One, PS4)
Toto Ubisoftu musí vyjsť. Prvé Watch Dogs bolo veľké sklamanie, ako po grafickej, tak príbehovej a hrateľnostnej stránke. Tá hra jednoducho nemala vyjsť v stave, v akom vyšla, bohužiaľ, peniaze a investori do toho mali čo povedať. Na dvojke si však vývojári zo štúdia Ubisoft Montreal dali záležať oveľa viac. Dostaneme údajne sympatickejšieho hlavného hrdinu, zaujímavejšie vedľajšie postavy, akčnejší príbeh, skvelé nové prvky hrateľnosti, vylepšený grafický kabátik a tak ďalej a tak ďalej. Veď to už za tie roky poznáte. Po gameplay záberoch môžeme zhodnotiť, že to vôbec nevyzerá až tak zle, ja osobne tomu ale asi šancu nemám. Podobných open world titulov je posledné roky ako maku a hráč si už skutočne musí dôklade vyberať, čomu venuje desiatky hodín svojho času. 


South Park The Fractured but Whole - 6. december (PC, Xbox One, PS4)

Naozaj sa netešíte? Skvelý E3 trailer, humor, ktorým sa vývojári z Ubisoftu a taktiež tvorcovia samotného seriálu trafili do čierneho, no a nakoniec vylepšená hrateľnosť. Dvojka South Parku by mala byť oveľa zábavnejšia nielen z hrateľnostnej stránky. Tešiť sa môžete na skvelé postavy, drzý humor či množstvo parodovanie. Lepšie raz vidieť, ako stokrát prečítať. Pustite si teda ukážky. 


Do dnešného výberu po dlhšej čase nezaradíme žiaden bonus. Ignoroval by som tak ďalšie skvelé a v niektorých prípadoch aj rovnocenné hry. Pozornosť si rozhodne zaslúži Batman od Telltale, ktorý predstaví v ich sériách po prvýkrát istú formu multiplayeru, kedy budú môcť ďalší hráči hlasovať o dôležitých rozhodnutiach. Prvá epizóda vychádza už 2. augusta. Za to niekoľko dní už je v obehu úvodná verzia We Happy Few, odporúčame však počkať si na plnú verziu, do ktorej vkladáme veľké nádeje. 9. augusta vychádza očakávané No Mans Sky, bohužiaľ, môj osobný názor je taký, že hra po čase nadobudne stereotypný gameplay a planéty začnú nudiť. Do TOP 10 sa jednoducho zmestiť nemohla.

Odporúčané
Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde 5. decembra 2023, 7:55

Vynechali sme aj Final Fantasy XV, ktoré nás po poslednej E3 skôr odradilo od kúpy, no a niektorí z nás netrpezlivo očakávajú aj nové ročníky športových hier. Tie už klasiky vyjdú na pomedzí septembra a októbra. V októbri vychádza aj Tomb Raider pre PS4. Majitelia najlepšej konzoly na trhu sa konečne dočkajú druhého Larinho dobrodružstva od rebootu série. Pevne veríme, že Crystal Dynamics sa už nabudúce kvôli pár miliónom kúpiť nedajú. Budete hru bojkotovať a počkáte s nákupom v bazári za lacnejší peniaz alebo je to pre vás day one záležitosť? Fanúšikovia horúcich motorov zrejme nevynechajú Gran Turismo Sport a FPS hráči zase dajú prednosť novému Call of Duty. 

PS: Nabitejšiu jeseň si ja osobne nepamatám. V rozmedzí iba dvoch mesiacoch budeme mať možnosť hrať hry, ako napríklad: Mafia 3, Watch Dogs 2, Battlefield 1, Dishonored 2 či The Last Guardian. 

Domov
Zdieľať
Diskusia