Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2016, 20:09
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Teplý júl budeme vo veľkom tráviť aj v kinách, ktoré ponúknu očakávané filmy všetkých žánrov

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Máte chuť na kvalitnú dávku akcie, humoru, sci-fi či nejaký ten animák alebo horor? Júl v kinách vás v tom prípade rozhodne nesklame.

V septembri to budú tri roky, čo pre vás každý mesiac pripravujeme zoznam aktuálnych premiér. Máme za sebou teda viac ako 30 takýchto článkov a rozhodne s tým teraz neprestaneme. Niekedy sú mesiace naplnené blockbustermi, oscarovkami či nenápadnými, no vo výsledku skvelými filmami. Inak to nebude ani v júli, kedy uvidíme z každého rožka troška.

Očista 3 - 7. 7.

James DeMonaco pochopil, že potenciál Purge leží v bojoch v celom meste, nie v uzatvorenom dome. Aj tento rok bude v USA prebiehať Očista a znova bude postava Franka Grilla niekoho ochraňovať. V tomto prípade pôjde o senátorku, ktorá chce Očistu zrušiť, čo sa nepáči vysoko postaveným politikom v krajine, a tak sa ju počas Očisty pokúsia zabiť. Grillo tak bude znova stáť proti vycvičeným vojakom v poli. Ak sa chcete zabaviť na akčnej jednohubke, ktorá možno prekvapí, Purge 3 je preto ideálne.

Tarzan - 7. 7. 

Režisér posledných štyroch Harry Potterov David Yates natočil najnovšie spracovanie Tarzanovho príbehu. Tentokrát sa však nepozrieme na jeho zrod v džungli Konga. Príbeh bude zasadený do obdobia dávno potom, čo muž menom Tarzan (Alexander Skarsgård - The East, Disconnect) opustil džungle Afriky. Teraz si síce hovorí John Clayton III a žije so svojou krásnou manželkou Jane (Margot Robbie - Focus, The Wolf of Wall Street). Ako obchodného veľvyslanca parlamentu ho však čaká cesta späť do Konga, a teda na miesto, kde to všetko začalo. Okrem Alexandra a Margot v nej uvidíme aj hercov, ako napríklad: Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou či Christoph Waltz.


Doba ľadová 5: Mamutí tresk - 14. 7. 

Režíruje Mike Thurmeier (Doba ľadová 3 a 4 + pár kraťasov so Scratom) podľa scenára od Michaela J. Wilsona (Most cez rieku Kwai, Tuxedo, Doba ľadová 1 či Príbeh žraloka).  Štyri filmy si globálne zarobili slušných 2,8 miliardy dolárov, čo je taktiež faktorom ženúcim štúdiá k pokračovaniam. Všetko to začne malým Scratom s ďalšou snahou získať nepolapiteľný žaluď, avšak cesta ho zavedie až do vesmíru, kde omylom spôsobí neporiadok vedúci až k ohrozeniu Zeme. Nuž, aby sa postavy na čele so Sidom, Mannym a Diegom opäť zachránili, musia sa vydať na dobrodružstvo plné nebezpečenstiev, ale zároveň si užijú aj kopec zábavy. V neprebádaných územiach narazia na nových (ne)priateľov a spoločnými silami sa pokúsia zachrániť svet, ako ho poznajú. Na scénu sa vracia obľúbená postavička z tretej časti, nebojácny Buck. 


Učiteľka - 21. 7. 

Príbeh Učiteľky sa odohráva v roku 1983 v jednej z mestských základných škôl. Riaditeľka sa stretáva s rodičmi detí jednej z tried. Snažia sa nájsť spôsob, ako sa zbaviť učiteľky, ktorá celú inštitúciu ohrozuje. Bezdetná vdova po ruskom armádnom dôstojníkovi sa totiž manipuláciou a vydieraním snaží získať benefity pre svoje blaho na úkor rodín svojich žiakov. Vyhliadne si rodiča, o ktorom vie, že pracuje na vysokopostavenom mieste a snaží sa z toho vyťažiť. Ak rodič odmietne pomôcť učiteľke, môže si byť istý, že na to doplatí. Ján Hřebejk prichádza po dvoch rokoch s novým celovečerným filmom s názvom Učiteľka.Na projekte pracoval s ostrieľaným scenáristom Petrom Jarchovským, s ktorým majú na konte kultové filmy ako Pelíšky, či Pupendo. Ide o doposiaľ prvý film, ktorý Hřebejk režíroval na Slovensku, dokonca s väčšinovým zastúpením slovenských hercov. 

Lights Out - 21. 7.

Horor vychádza z krátkometrážnej snímky s rovnomenným názvom z roku 2013 od Davida Sandberga. Wanovi sa očividne zapáčil natoľko, že Sandbergovi zastrešil produkciu, o scenár sa postaral Eric Heisserer a kameru držal v rukách Marc Spicer (F&F 7). Sledovať budeme Rebeccu, ktorá počas dospievania nikdy nevedela po zhasnutí svetiel úplne rozlíšiť to skutočné od fikcie. Keď si už myslela, že je po všetkom, na scéne sa objaví jej mladší brat Martin s rovnakým problémom. Keď Rebecca začne odhalovať pravdu, zistí, že nikto nie je v bezpečí... keď sa zhasnú svetlá.


Krotitelia duchov - 28. 7.

Najlepšie na záver mesiaca? Snáď áno, aj keď sa rebootu Ghostbuster bojíme ako máloktorého blockbusteru. Ženský tím vyzerá nesympaticky, vtipy sú skôr z kategórie pre 10-ročných, no a ani ten vizuál nie je dokonalý. Niekomu to dokonca pripomína filmového Scooby Doo. Proti komu vlastne bude ženská zostava bojovať? Podľa traileru sa k životu vrátia všetci zloduchovia z minulosti. Reč je o zlých pirátoch, gangsteroch, vojnových nešťastníkoch a vlastne každom zlom človeku, ktorý obýval New York. Je teda jasné, že hlavné hrdinky budú mať množstvo práce. Hlavným záporákom bude Neil Casey, no a uvidíme aj Chrisa Hemswortha ako ich asistenta, Andyho Garciu ako starostu New Yorku a mnohých ďalších. Režisér Paul Feig sa priznal, že trochu experimentoval so žánrami a veľmi sa na prácu na filme tešil. Nakoniec, mohol stvoriť niečo originálne (ehm), zrod duchov v spoločnosti, kde si z ich existencie až dovtedy nik nerobil veľkú hlavu. 


Jason Bourne - 28. 7.
Pevne veríme, že neurobíme chybu, keď prehlásime, že Bourne bude najlepším filmom mesiaca. Spojenie Greengrassa, Damona, Tommyho Lee Jonesa a Alicii Vikander je pohladením na duši, najma ak ide o pokračovanie takej kultovej a skvelej série, akou je práve Bourne, stroj na zabíjanie. O deji toho veľa nevieme, len toľko, že Jason bol dlhé roky preč, konkrétne o ňom nik nevedel 12 rokov, až bol znova nútený sa ohlásiť, a to vo veľkom štýle. Nicky (Julia Stiles) sa dokázala s Jasonom spojiť zo zatiaľ neznámych dôvodov, avšak niekto ju sledoval a Jasona objavil. A ten musel znova do akcie.

A ktorý film si nenecháte v kinách ujsť vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia