Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2016, 17:44
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Mark Zuckerberg si kameru a mikrofón na notebooku prekrýva páskou. Bojí sa o bezpečnosť?

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Obyčajná prevencia alebo pochybnosti o kvalite zabezpečenia?

CEO Facebooku a všetkých aplikácií patriacich pod túto sociálnu sieť nedávno zverejnil fotografiu, na ktorej oslavuje míľnik v podobe 500-miliónov aktívnych užívateľov, rozumej tých, ktorí otvoria Instagram aspoň raz za mesiac. Je skvelé, že ako Instagram tak aj Facebook navštevuje tak masívne množstvo ľudí, avšak sú siete dostatočne bezpečné? Keď vynecháme všetky konšpiračné teórie o tom, ako nás cielene sleduje vláda a bohviekto, stále tu zostane fakt, ktorý si všimne aj menej pozorné oko. Mark Zuckerberg má kameru a aj duálny mikrofón prelepený páskou. 

Hoci oblepený Macbook Pro môže pôsobiť tak trochu rušivo, veríme, že Mark naozaj dôveruje zabezpečeniu a podľa všetkého ide len o rýchlu a lacnú prevenciu, ktorá ho aspoň do istej miery ochráni pred prípadným útokom. Mac, respektíve po novom macOS, predsa len môže mať nejakú tú systémovú dieru, na ktorú sa skôr či neskôr príde. Nebolo by to prvý a zrejme ani poslednýkrát, totiž aj v roku 2008 vznikol takzvaný NSA projekt, ktorý zachytával každých 5 minút fotografie z webovej kamery viac než 1,8 milióna náhodných užívateľov Yahoo a ukladal ich na vládne servery. Snáď sa podobné situácie nebudú opakovať. Po novom tak svoje zariadenia zakrýva Zuckerberg a tiež riaditeľ FBI, James Comey. Aj vy máte zlý pocit z odkrytej kamery alebo sa nezaťažujete týmto "problémom"?

Mark Zuckerberg si kameru a mikrofón na notebooku prekrýva páskou. Bojí sa o bezpečnosť?
Zdroj: thehackernews.com
Anketa:
Lepíte si na kameru pásku?
Áno
Nie
Áno
37 %
1310 Hlasov
Nie
63 %
2209 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia