Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2016, 22:41
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Slováci kopali jamu na bazén, ale namiesto toho našli viac než 4 kilogramy strieborných mincí. Nález odovzdali a dostanú štedrú odmenu

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Tomu sa hovorí nález.

Z času na čas sa v médiách objavia príbehy o nájdenom poklade niekde na morskom dne, ale konečne sa takýmto nálezom v poslednej dobe môžeme pochváliť aj na Slovensku. Šťastným nálezcom sa stala jedna rodina z obce Kostolné Kračany na juhu Slovenska a okolnosti sprevádzajúce samotný nález by sa pokojne dali označiť ako humorné a bizarné. V záhrade si totiž rodina chcela vykopať jamu na pripravovaný bazén a ako to osud zariadil, popritom rovno narazili na viac než 4 kilogramy, a teda 312 strieborných mincí. Ako informovali Správy RTVS, mince by mali byť staré približne 300 rokov a keďže rodina nález nahlásila, štát jej vyplatí plnú hodnotu nájdených mincí, ktorá by sa mala pohybovať vo výške niekoľkých desiatok tisíc eur. V oblasti slovenského Žitného ostrova nebol nikdy nájdený vzácnejší poklad a o niekoľko mesiacov sa tak vďaka poctivej rodine budú môcť ľudia prísť na vykopané mince prísť pozrieť. Ktovie, čo sa teda skrýva napríklad v tvojej záhrade.

Domov
Zdieľať
Diskusia