Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2016, 17:07
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Za večeru s Warrenom Buffetom zaplatil 3,4 milióna dolárov. Rozprávať sa môžu o všetkom, len nie o budúcich investíciách

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE INVESTOVANIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Milióny za jedinú večeru, ale s dobrým úmyslom.

Warren Buffett patrí medzi najbohatších ľudí na svete, veď v poslednom rebríčku sa umiestnil na celkovom 3. mieste, ale tento podnikateľ, ktorý sa vypracoval z ničoho na finančného magnáta, stále rád podporuje ľudí a organizácie, ktoré to najviac potrebujú. Už od roku 2000 preto organizuje aukciu, pomocou ktorej môžu záujemcovia zaplatiť poriadny balík peňazí na to, aby povečerali s Warrenom v reštaurácii priamo v New Yorku. Témy konverzácie pri večeri pritom nie sú limitované až na jednu výnimku, pretože výherca a jeho spoločníci sa nesmú Buffetta vypytovať na to, kam sa chystá investovať svoje peniaze nabudúce.

V roku 2000 začala tradíciu aukcie Buffettova prvá manželka Susan a prvý výherca zaplatil za večeru 20-tisíc dolárov, čo je značný rozdiel oproti sume, ktorú bol ochotný vysoliť anonymný výherca len pred pár dňami. Na eBayi, kde sa aukcia organizovala, totiž výherná čiastka predstavovala až 3 456 789 milióna dolárov a vyrovnala tak rekord z roku 2011, keď ďalší anonym vyhral aukciu s rovnakou čiastko. Buffett si však peniaze ani zďaleka nenecháva, ba skôr naopak, už dlhé roky ich prispieva organizácii Glide zo San Francisca starajúcej sa o bezdomovcov, sociálne slabšie prípady či ľudí závislých na drogách. Keby si sa teda chcel porozprávať pri dobrom stejku s Warrenom Buffettom aj ty, počkaj si do budúceho roku a skús svoje šťastie.

Za večeru s Warrenom Buffetom zaplatil 3,4 milióna dolárov. Rozprávať sa môžu o všetkom, len nie o budúcich investíciách
Zdroj: static3.businessinsider.com
Domov
Zdieľať
Diskusia