Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2016, 18:50
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Ako skončil na natáčaní Game of Thrones Sam v smiešnom kostýme a ktorých hercov ešte tvorcovia napálili?

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Aj štáb si niekedy potrebuje spestriť deň.

Šiesta séria Game of Thrones je za svojou polovicou a my už s napätím čakáme, čo sa stane ďalej. Aj keď sa dej seriálu pomaly odkláňa od intríg a machinácií (čo tvorcom vôbec nemáme za zlé), v zákulisí to tak nevyzerá. Na rozdiel od krutých zrád a klamstiev, „intrigy" počas natáčania majú úplne iný charakter. Sú úsmevné, podarené a niektoré historky vás dozaista rozosmejú. Stoja za nimi nielen showrunneri David Benioff a Dan Weiss, ale aj samotní herci, ktorí si často vystrelia nie len zo seba navzájom, ale aj z vedenia. Ako takéto vtípky vyzerajú? Snáď vás nemusíme upozorňovať, že sa v článku nachádzajú spoilery.

Napríklad predstaviteľka Ygritte, Rose Leslie, má niečo ako panický strach zo spievania na verejnosti a showrunneri s tým boli oboznámení. Prečo si z nej teda nevystreliť? V knihe dokonca samotná členka Free Folk spieva pieseň The Last of the Giants, ktorá má 20 veršov. Benioff zaslal Leslie falošný a pozmenený scenár, podľa ktorého ju mala na scéne zaspievať kompletne celú. Jej výraz si určite vieme predstaviť.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Ďalší bol namierený na milovaného Jona Snowa a jeho sympatický zovňajšok. Pamätáte si, keď počas prvej série v 8. epizóde zapálil wighta počas toho, ako obraňoval Lorda Commandera Mormonta? Pôvodne bola Haringtonovi zaslaná značne pozmenená verzia tejto scény. Wighta v nej síce úspešne zapálil, ale spolu s ním zbĺkol aj on a najmä jeho kučeravé vlasy. Presné znenie scenára bolo: „Keď sa oheň podarilo uhasiť, vidíme Jonove vlasy zhorené na skalp a kožu na hornej polovici jeho tváre roztopenú a pľuzgierovitú. Aj napriek ohromnej bolesti, Jon stojí po boku Mormonta, ktorý mu povie, že sa v ňom mýlil a naozaj je čestným členom nočnej hliadky. Jon sa usmeje a jeho zuby zažiaria zo zdeformovanej tváre. Na to Mormont znechutene odvracia zrak." Kit bol udržiavaný v tejto domnienke aj po príchode na natáčanie. Weiss mu totiž povedal, že HBO nechce mať z Jona nejakého Harry Pottera a potrebujú to urobiť trocha temnejšie, na čo Kit uznanlivo súhlasil. V podobnej konverzácii spolu pokračovali až pokiaľ obaja nevybuchli smiechom. 

Ako skončil na natáčaní Game of Thrones Sam v smiešnom kostýme a ktorých hercov ešte tvorcovia napálili?
Zdroj: HBO

Nie všetky vtípky sa vydaria, a takýmto príkladom je aj jeden našitý na predstaviteľa Theona Greyjoya, Alfieho Allena. Ten na konci druhej série stratil Winterfell z pod svojej nadvlády a nebol si vôbec istý, či sa v seriáli ešte ukáže. Jeho pocity umocnil aj scenár, ktorý mu tvorcovia zaslali. V ňom ho mal prebodnúť samotný Bran Stark so slovami: „Toto je môj hrad, nie tvoj!" Tvorcovia čakali na Alfieho histerický telefonát, avšak problém bol v tom, že herec to považoval za naozaj dobrý plot twist a podobná scéna by mu vôbec neprekážala.

Obrovská hrča v krku sa musela vytvoriť aj v hrdlách producentov po nasledujúcom žarte. Ten zosnoval Nikolaj Coster-Waldau po tom, čo si prečítal, že jeho postava Jaimeho Lannistera má zmeniť účes. Tvorcom poslal obsiahly email o tom, ako je nespokojný so svojou budúcou zmenou a že cíti, že zmenu potrebuje urobiť sám, aby čo najlepšie reflektovala jeho postavu a následne tvorcom pošle fotku. Po 70 hodinách im prišla do mailovej schránky táto fotografia, na ktorej má Kingslayer kratučký vojenský zostrih. Problémom bolo, že Nikolaj musel opätovne natáčať niektoré scénky, a tak by sa na poslednú chvíľu musela vyrobiť autentická parochňa. Zašlo to až do takého štádia, že právnici HBO kontaktovali Nikolajových právnikov. Ten sa počas týchto chvíľ dokonalo zabával na ich účet, keďže ako im neskôr prezradil, fotka bola urobená približne pred piatimi rokmi.

Odporúčané
Žiadna čokoláda, hitom sú sexuálne pomôcky a drinky. Týchto 10 adventných kalendárov môže byť netradičným darčekom pre blízkych Žiadna čokoláda, hitom sú sexuálne pomôcky a drinky. Týchto 10 adventných kalendárov môže byť netradičným darčekom pre blízkych 16. novembra 2022, 14:30

Posledná zábavka z pľacu je zároveň najnovšia, keďže vznikla pri natáčaní šiestej série. Postava Gilly (Hannah Murray) mala v priebehu seriálu jednoznačne najhoršie (v rámci príbehu najlacnejšie a najotrhanejšie) kostýmy, preto sa jej predstaviteľka rozhodla, že spolu s Kitom Haringtonom navlečú do niečoho nevkusného aj jej parťáka Samwella (John Bradley). Vieme, že v 6. epizóde sa konečne dostanú na panstvo Tarleyovcov a Gilly tak dostane nové nádherné šaty. Vtip spočíval v tom, že „nové ošatenie" mal dostať aj Samwell. Ako ste si už stihli všimnúť, producenti sú za každé bláznovstvo, a preto aj teraz dokázali z požičovne zobrať šialený kostým a navliecť doň plnoštíhleho Johna. Z kostýmovej skúšky pochádza aj fotka nižšie a už Johnov výraz nasvedčuje tomu, že výzor Henricha VIII. mu nie je veľmi pochuti. Po príchode na natáčanie ho ale nečakal žiaden kostým, iba smiech kolegov. Sám sa vyjadril, že je ťažké sa nenechať napáliť, zvlášť, keď to bolo také dôveryhodné. Priznal tiež, že aj keď bol kostým odpudivý a neskutočne zahanbujúci, mal pocit, že to pasuje do príbehu. „Nikdy sme nevideli Samwella predtým, ako sa stal členom Night's Watch. Doma ho majú za idiota, možno sa tak teda aj obliekal."

Ako skončil na natáčaní Game of Thrones Sam v smiešnom kostýme a ktorých hercov ešte tvorcovia napálili?
Zdroj: EW

Na pľaci to teda majú herci so štábom celkom zábavné, čo poviete? Nasvedčujú tomu aj zákulisné videá plné nepodarených scén

Domov
Zdieľať
Diskusia