Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2016, 11:13
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Námorníci zadržali v Indickom oceáne až tonu heroínu! Náklad v hodnote 200 miliónov eur sa už do Európy nikdy nedostane

ZAUJÍMAVOSTI DROGY FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Úlovok v Indickom oceáne.

Nedávno sme ťa oboznámili s najväčšou drogovou raziou v celej histórii Kolumbie, predtým zase párkrát o drogových úlovkoch pri brehoch americkej Kalifornie, ale teraz sa premiestnime na druhú stranu sveta. V Indickom oceáne sa totiž anglickému Kráľovskému námorníctvu podarilo naraziť na štyri rybárske lode, ktoré sa síce snažili tváriť nenápadne, ale po chvíli pozorovania bolo sledujúcim námorníkom jasné, že pravdepodobne o žiadnych rybárov nepôjde. Pripravili sa preto helikoptéry aj člny a keď sa po skončení celej operácie zhromaždil celý nález, námorníci chvíľu nemohli uveriť vlastným očiam. Tovar mal totiž smerovať na európsky trh a išlo celkovo takmer až o 1 tonu heroínu, ktorá by sa vraj na čiernom trhu dala predať za viac než 205 miliónov eur.

Protidrogová misia v Indickom oceáne po náleze zostala v oblasti a sledovala, či sa ku východnej Afrike nepokúsi priblížiť ďalšia loď alebo lode správajúce sa podozrivo, ale ďalšie nálezy v tom čase už neprichádzali. Nešlo však len o zásluhu britských jednotiek, keďže pri operácii im pomáhali aj austrálski a francúzski námorníci a aj keď to nakoniec môže znieť až príliš kruto, celý drogový náklad bol nakoniec zničený.

Domov
Zdieľať
Diskusia