Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2016, 15:40
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Jún započne v kinách blockbusterové hody. Pripravte sa na veľkolepé sci-fi, úžasné komédie či akčné filmy a horory

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Nice Guys, Conjuring, Warcraft, Deň nezávislosti, Hľadá sa Dory... máme pokračovať?

Ak ste mali z nejakého nepochopiteľného dôvodu dojem, že doterajší priebeh roka ponúkol kino suchoty, na jún sa budete tešiť o to viac. Končí skúškové, maturita je pomaly za nami, leto prerazí na plné obrátky, no redakcia Filmkultu sa teší hlavne z dôvodu, že nadišla blockbusterová sezóna. Tá sa síce dá definovať ako obdobie od mája do augusta, no nebyť májových komiksoviek, skutočne by sme mohli hovoriť až o júni. Niet sa pritom čomu čudovať, ak sa pozriete na náš dnešný line-up, rýchlo pochopíte, že v kine tento mesiac necháte možno viac peňazí ako v baroch. Keďže sme si o všetkých z nižšie predstavených počinov povedali dostatočne veľa už v predchádzajúcich článkoch, všetky potrebné informácie nájdete v modrých odkazoch v názve. 


1. Nice Guys - 2. jún 
Shane Black, scenárista Posledného skauta či režisér Kiss Kiss Bang Bang a tretieho Iron Mana sa rozhodol natočiť to, čo mu ide najlepšie. Akčne ladenú komédiu plnú skvelých dialógových prestreliek, zvrátených gagov a úžasných postáv. S Nice Guys určite nespravil krok vedľa. Snímka obstála a dostáva úžasné hodnotenia, chváli sa humor, akcia a hlavne brilantná chémia medzi Russellom Croweom a Ryanom Goslingom, ústrednou dvojkou detektívov. Ak hľadáte zábavný film, určite nezmeškajte Nice Guys. Garantujeme vám, že budete z kina odchádzať spokojní. 


2. Ninja korytnačky 2 - 2. jún

Nemá zmysel stále sa oháňať nie príliš podarenou jednotkou. Zvoliť iný prístup, režiséra, producenta a taktiež vymeniť Megan Fox za inú peknú babu, mohli byť prvé Ninja korytnačky úžasným oddychovým filmom. Takto síce ponúkli množstvo skvelých či vtipných momentov, ako celok však vôbec neobstáli. Už o pár dní však budú chcieť využiť svoju šancu na reparát a my im skutočne držíme palce. Tentoraz pribudne záporákov, humoru a aj akcie. Trailery sľubovali lepší film, než aký sme dostali pred dvomi rokmi, možno si teda návštevu kina 4 bratia zaslúžia. Režíruje Dave Green (Earth to Echo)

3. Warcraft - 9. jún

Tak, čo bude s tým Warcraftom? Kritici majú jasno, no na druhej strane tu máme skalných fanúšikov, ktorí by aj z exkrementu spravili oscarovku, ak by na sebe malo nálepku Blizzardu. Kto sa teda mýli? To zistíme až o pár dní, kedy sa očakávaná adaptácia obľúbenej hernej ságy dostane do kín. Ak vám táto situácia pripomína nie tak dávne udalosti z marca, nie ste v tom sami. My už len dúfame, že to bude skvelý film. Kritiku si však necháme na recenziu, ktovie, možno bude nakoniec pozitívna a Warcraft nás všetkých prekvapí. Rozhodne sa však nenechajte zlými recenziami znechutiť. Niektoré z nich nemali dobrú mienku ani o X-Men a nakoniec sa z toho taký veľký prúser nevykľul.


4. V zajatí démonov 2 - 9. jún

Jediný horor v roku 2016, ktorý v našich recenziách obstál, bola Čarodejnica. Pevne veríme, že ďalším v poradí bude práve nový horor od Jamesa Wana, pokračovanie úspešného a obľúbeného Conjuringu. Na rozdiel od priemerného spinoffu Annabelle (2014), ktorý skúmal pozadie pôvodného celovečeráku, sa opäť vrátime k manželom Warrenovcom, tentoraz cestujúcim za povinnosťami do až severného Londýna. Osud im skríži cesty s malým dievčaťom (Madison Wolfe) zo štyroch súrodencov osamotenej matky Peggy Hodgson (Frances O’Connor). Deti sa začnú sťažovať na divné zvuky, pohybujúci sa nábytok a tiché klopanie, pričom Peggy ich bude ignorovať. Ako to už chodí, incidentov v dome bude pribúdať a matka čoskoro dá všetkým za pravdu. Príbeh čerpá zo skutočných udalostí z mestečka Enfield z roku 1977, kedy sa dve dcéry stali terčom nielen paranormálnych javov, ale neskôr aj novinárov. 


5. Podfukári 2 (Now You See Me 2) - 16. jún
Niekomu sa jednotka nepáčila, niekoho sklamal jej záver, viacerí sme si ale užili niekoľko z podarených trikov a ilúzií. Keďže sme na striebornom plátne, všetko to vyzerá megalomanskejšie a neuveriteľnejšie. Taktiež všetko nie je pravda a niečo z toho je asi v skutočnom živote aj nereálne. Film ako druh umenia však nikdy nemal sprostredkovať len autentický zážitok. A dvojka si to zoberie k srdcu asi viac než pri jednotke. Budeme totiž cestovať naprieč kontinentmi, vyťahovať oveľa väčšie triky a nebezpečnejšie akcie. Ak ste z tých, ktorým sa jednotka páčila, myslíme, že s dvojkou budete spokojní. Louisa Leterriera nahradil na pozícii režiséra nie príliš známy Jon Murray Chu.



6. Hľadá sa Dory - 16. jún
Niečo nám však hovorí, že vo štvrtok 16. júna budú praskať vo švíkoch sály premietajúce celkom odlišný žáner. Po 16 rokoch sa totiž opäť vrátime do oceána a zistíme, ako si vedú Dory, Nemo a Marlin. Všetci si po udalostiach z jednotky žijú šťastne, avšak Dory začne trápiť jej minulosť a to, že vlastne nepozná svoju rodinu. Vydá sa tak naprieč celým oceánom za pravdou. Po sklamaní menom Good Dinosaur nás čaká od Pixaru útok na emócie a nostalgiu. Z trailerov je cítiť nezameniteľný feeling kultového animáku nášho detstva, humor a krásnu animáciu. Už aby to tu bolo. Režíruje Andrews Stanton, autor jednotky. 


7. Central Intelligence - 16. jún

Mali sme tu animák, akčný film, horor, fantasy a akčne ladenú buddy komédiu od Shanea Blacka. Je teda čas na čistokrvnú komédiu, ktorú sa snažili natočiť Dwayne Johnson spolu s Kevinom Hartom pod režijným dohľadom Rawsona Marshalla Thurbera. Meno vám známe asi nie je, za to snímky z jeho portfólia už asi áno. Postaral sa o skvelých Millerovcov či Vybíjanú s Benom Stillerom a inými hercami. Trailery boli fajn a všetko smeruje k tomu, že pôjde o príjemné béčko so solídnou akciou a pár vtipmi. 



8. Independence Day 2: Resurgence - 23. jún

Po Nice Guys sa na druhý Deň nezávislosti teším v júni asi najviac. Osobne nie som veľkým fanúšikom artu, nepohrdnem však pomalším tempom či hodnotnejším filmom. Drvivá vačšina z nás sa však pri pohľade na trailery jednoducho nemôže dočkať čistokrvného blockbusteru s globálnou deštrukciou, humorom a skvelým vizuálom. Pekelná škoda toho Willa Smitha, no nejak to musíme prežrieť a tešiť sa na pokračovanie kultového sci-fi spred 20 rokov aj tak. A veru že sa v redakcii aj tešíme. 



9. Legenda o Tarzanovi
Režisér posledných 4 Harry Potterov David Yates natočil najnovšie spracovanie Tarzanovho príbehu. Tentokrát sa však nepozrieme na jeho zrod v džungli Konga. Príbeh bude zasadený do obdobia dávno potom, čo muž menom Tarzan (Alexander Skarsgård - The East, Disconnect) opustil džungle Afriky. Teraz si síce hovorí John Clayton III a žije so svojou krásnou manželkou Jane (Margot Robbie - Focus, The Wolf of Wall Street). Ako obchodného veľvyslanca parlamentu ho však čaká cesta späť do Konga, a teda na miesto, kde to všetko začalo. Niečo sa však pokašle a Tarzan bude musieť ochrániť svoju rodnú zem. Snímka pravdepodobne rýchlo upadne do zabudnutia, no celkom možno sa môžeme mýliť. Nakoniec, okrem Alexandra a Margot v nej uvidíme aj hercov, ako napríklad: Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou či Christoph Waltz. Yatesa pritom v novembri ešte čaká premiéra Fantastic Beasts. Posledné dva roky mal asi dosť vyťažené. 

Okrem 9 nesmierne očakávaných filmov uvidíme v júni aj ďalšie projekty. Reč je o thrilleri Hra peňazí s George Clooneym a Juliou Roberts režírovanom Jodie Foster, pár starších filmoch, animáku Ratchet and Clank, ktorý sprevádza vydanie hry na PS4, hoci sa údajne veľmi nepodaril, no a nakoniec tu máme drámu Predtým, ako som ťa spoznala s Emiliou Clark z Game of Thrones. Klasická otázka na záver: Na koľko filmov zájdete do kina? 

Na záver pepov kino zostrih letných veľkofilmov

Anketa:
Na aký film sa tešíš najviac?
Independence Day
Nice Guys
V zajatí démonov 2
Central Intelligence
Legenda o Tarzanovi
Warcraft
Hľadá sa Dory
Ninja korytnačky 2
Podfukári 2
Independence Day
14 %
224 Hlasov
Nice Guys
7 %
108 Hlasov
V zajatí démonov 2
9 %
143 Hlasov
Central Intelligence
2 %
39 Hlasov
Legenda o Tarzanovi
2 %
38 Hlasov
Warcraft
32 %
499 Hlasov
Hľadá sa Dory
19 %
302 Hlasov
Ninja korytnačky 2
2 %
30 Hlasov
Podfukári 2
13 %
199 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia