Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2016, 0:58
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Zabudnite na GoPro. Akčná kamera od LG dokáže váš pohľad streamovať priamo na YouTube

TECH
Uložiť Uložené

Pekná, odolná a najmä s vlastnou LTE konektivitou.

V ére, kedy sa stáva konektivita samozrejmosťou, nesmie chýbať vlastné pripojenie k digitálnej diaľnici ani akčným kamerám. A v tom juhokórejský výrobca LG tentokrát predbehol aj ostrieľané GoPro, pretože jeho novinka do terénu ponúka prístup k internetu cez bezdrôtové 4G alebo 3G siete mobilných operátorov. V útrobách akčnej kamery s pekným vizuálnym spracovaním sa totiž nachádza slot pre vlastnú SIM kartu, a preto nie je napríklad kvôli HD streamu potrebné pripájať absolútne žiadny smartfón. Zvýšenú odolnosť voči vode (30 minút v hĺbke 1 meter) alebo piesku navyše ponúka už základná konštrukcia vďaka certifikácii IP67, pričom neskôr príde ešte aj kompletne vodeodolné puzdro, ktoré umožní zrealizovať pod hladinou akokoľvek dlhý ponor.

"Sme zaviazaní rozširovať LG Playground ekosystém s modulmi a samostatnými doplnkami. Akčná kamera CAM LTE je jednou z viacerých noviniek, ktoré plánujeme predstaviť ešte tento rok," uviedol Juno Cho, prezident divízie LG Electronics and Mobile Communications. "Akčná kamera je ukážka jednej z inovácií, ktoré prinesieme na trh, zariadenia s výbavou, akú nenájdete v žiadnych iných konkurenčných produktoch."

Technické špecifikácie kamery tvorí 12 MPx foto senzor so 150-stupňovým záberom a 1.55 µm pixelmi, Snapdragon 650, 1440 mAh batéria buď na 4 hodiny natáčania Full HD videa alebo 2 hodiny pri zapnutom online streame, Wi-Fi, LTE, Bluetooth, USB Type-C slot, 2 GB RAM, GPS, akcelerometer, gyroskop, 4 GB interného úložiska vrátane slotu pre microSD s kapacitou až do 2 TB. A okrem HD videa pri 120 fps zvládne aj Full HD pri 60 fps a Ultra HD (4K) pri 30 fps. Konkrétna cena bude odhalená až počas lokálneho uvedenia do obchodov.


Zabudnite na GoPro. Akčná kamera od LG dokáže váš pohľad streamovať priamo na YouTube
Zdroj: www.lgnewsroom.com
Domov
Zdieľať
Diskusia